Ontevreden PSV neemt voortijdig afscheid van Ki-Jana Hoever

23 januari 2023, 18:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV neemt per direct afscheid van Ki-Jana Hoever, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De 21-jarige verdediger kwam de afgelopen maanden weinig aan spelen toe in Eindhoven en keert nu voortijdig terug naar Wolverhampton Wanderers. Door het plotse vertrek van Hoever gaat PSV waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe rechtsback.

Hoever werd afgelopen zomer als potentiële basisspeler naar het Philips Stadion gehaald, maar heeft geen moment weten te overtuigen in het PSV-shirt. Al in de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het seizoen werd duidelijk dat de verdediger nog niet over het niveau beschikt om een belangrijke waarde in het team van Ruud van Nistelrooij te zijn.

De trainer gaf de hoop op Hoever niet meteen op en liet de verdediger in diverse officiële wedstrijden opdraven, maar al snel raakte de huurling uit beeld. Veelzeggend was dat Hoever halverwege augustus niet werd opgenomen in de wedstrijdselectie voor de clash tegen Rangers in de voorronde van de Champions League. Hoever speelde in totaal slechts 384 minuten voor PSV, verdeeld over acht wedstrijden.

Van 'verstoorde verhoudingen' tussen Hoever en PSV is volgens bovengenoemde krant overigens geen sprake. De rechtsback was volgens een bron een graag geziene speler bij de Eindhovense club. Door het vertrek van Hoever lijkt PSV de markt op te gaan om een nieuwe rechtsback aan te trekken. Heel veel tijd hebben de Eindhovenaren niet, want over ruim een weer komt de winterse transferperiode ten einde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen