Opnieuw basisplaats voor Gakpo bij sterk gewijzigd Liverpool

17 januari 2023, 20:10

Hoewel Liverpool voor de replay in de derde ronde van de FA Cup een aantal vaste krachten rust gunt, heeft Cody Gakpo wél opnieuw een basisplaats in het elftal van Jürgen Klopp. De 23-jarige Nederlander hoopt tegen Wolverhampton Wanderers zijn eerste overwinning met de Engelse grootmacht te behalen.

Ten opzichte van het verloren competitieduel met Brighton (3-0) van afgelopen weekend voert Klopp dinsdagavond liefst negen wijzigingen door. Alleen middenvelder Thiago Alcantara en Gakpo worden in het elftal gehandhaafd. Verder kiest Klopp voor het uitduel voor ervaren reserves als James Milner en Naby Keïta, aangevuld met talenten als Harvey Elliott, Fábio Carvalho en Stefan Bajcetic. Ook oud Willem II-verdediger Kostas Tsimikas is opnieuw van de partij.

Gakpo kan sinds zijn overkomst van PSV direct vol aan de bak bij Liverpool. De aanvaller had sinds hij speelgerechtigd werd in alle drie de duels die The Reds speelden een plaats bij de eerste elf. Bij zijn debuut, in het thuisduel met Wolverhampton Wanderers in de derde ronde van de FA Cup, droeg hij met een 'halve' assist op Mohamed Salah bij aan het 2-2 gelijkspel, waardoor dinsdagavond een replay op het programma staat. Daarna mocht hij 84 minuten blijven staan tijdens de pijnlijke nederlaag bij Brighton van afgelopen weekend.

Ook tegenstander Wolverhampton Wanderers wisselt dinsdagavond een groot deel van de basisspelers die afgelopen weekend een belangrijke 1-0 overwinning pakten tegen West Ham United. Ten opzichte van dat duel behouden alleen doelman José Sá, verdediger Nathan Collins en middenvelders Ruben Neves en João Moutinho hun basisplaats. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt op Molineux.