'Plotse paniek bij United: volledige Europese top wordt benaderd'

31 januari 2023, 14:25   Laatste update: 14:43

Manchester United gaat zich mogelijk nog roeren op de transfermarkt nu Christian Eriksen de komende maanden aan de kant staat met een enkelblessure. De club van trainer Erik ten Hag is naarstig op zoek naar een creatieve middenvelder, al is er weinig financiële ruimte om de selectie te versterken. Wordt er last minute een speler aangetrokken, dan zal dat op huurbasis gebeuren.

Eerder deze dinsdag werd bekend dat Manchester United het lang moet stellen zonder Eriksen. De Deense middenvelder werd afgelopen zaterdag het slachtoffer van een charge van Reading-spits Andy Carroll en verliet op krukken het stadion. Naar verwachting ligt Eriksen er drie maanden uit, wat betekent dat hij een groot deel van het tweede seizoenshelft aan zich voorbij moet laten gaan.

Waar het erop leek dat Manchester United na de komst van Wout Weghorst niets meer zou doen, staat er nu toch wat te gebeuren. Het wordt voor The Red Devils echter niet eenvoudig om op Deadline Day nog wat te doen. Volgens Jason Burt van The Telegraph is Yannick Carrasco aangeboden bij Manchester United. Hoewel de Engelse club contact heeft gehad met het management van de Belgisch international, lijkt het erop dat Carrasco komende zomer de overstap naar FC Barcelona maakt.

Manchester United zou meerdere vooraanstaande Europese clubs hebben benaderd om te zien of zij nog af willen van een middenvelder. Zo zou er contact zijn opgenomen met Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain. Zij  zouden Manchester United hebben laten weten geen (geschikte) middenvelder hebben die op huurbasis de overstap naar Old Trafford kan maken. In Duitsland wordt beweerd dat Marcel Sabitzer van Bayern München mogelijk naar Manchester United gaat.

Reactie Ten Hag

Mocht er geen vervanger voor de geblesseerde Eriksen worden gehaald, dan moet Ten Hag het doen met de spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft. "We hebben spelers die de leegte kunnen opvullen. Eriksen vervangen is niet mogelijk omdat iedere speler zijn eigen kwaliteiten heeft. Een andere speler kan de positie op een andere manier invullen, maar dat betekent niet per se dat hij dat minder goed doet", aldus de Nederlandse trainer.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen