Positie Schreuder lijkt onhoudbaar na volgende blamage Ajax

26 januari 2023, 23:01   Laatste update: 23:07

De positie van Alfred Schreuder als hoofdcoach van Ajax lijkt amper nog houdbaar: de Amsterdammers kwamen donderdagavond in eigen huis niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen FC Volendam - vooraf een van de hekkensluiters in de Eredivisie. Sinds 22 oktober werd er geen Eredivisie-wedstrijd meer gewonnen door de regerend landskampioen en door deze volgende tik lijkt het wegsturen van een assistent-coach niet genoeg.

Ajax verkeert in een crisis. Veel spelers die in de zomer werden aangetrokken leveren te weinig, er heerst onvrede over het bestuur en de situatie van trainer Alfred Schreuder is zeer precair. De laatste zes (!) wedstrijd werd er niet gewonnen, waardoor de Amsterdammers op de vijfde plaats stonden. Het was dan ook niet toevallig dat in de vijfde minuut het protest van de F-Side begon. Achter het doel van Gerónimo Rulli gingen veel witte zakdoeken omhoog, samen met spandoeken die het ontslag van Schreuder eisten.

Volendam, waar Josh Flint en Calvin Twigt verrassend hun basisdebuut in de Eredivisie maakten, had eigenlijk niets in te brengen. Ballen werden veelal wild weggeschoten en de bezoekers wisten slechts eenmaal een degelijke counter op te zetten. De verhouding tussen beide ploegen werd geïllustreerd door de hoeveelheid balbezit: 83 om 17%. Na verloop van tijd nam de dreiging van Ajax ook door het centrum toe, maar grote kansen bleven uit. Bij het uitspelen. Er werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt, terwijl het in het strafschopgebied onverminderd druk bleef met felle Volendammers. Brobbey leek een minuut of tien voor tijd eindelijk de 1-0 op zijn schoen te hebben, maar met een verwoede poging verijdelde Damon Mirani de schotpoging.

Lees ook: Ajax gaat hard ingrijpen: "Komende dagen gaat er iets gebeuren"

Net voor rust hadden de bezoekers enig fortuin nodig, toen Davy Klaassen de bal in een scrimmage niet op doel wist te krijgen. 0-0 was zo de ruststand in de Arena. Na de hervatting voerde Ajax de druk steeds verder op en werd Volendam verder en verder achteruit gedrukt. De schotpogingen van de thuisploeg bereikten bijna nooit het doel. Terwijl Ajax alleen maar aan aanvallen dacht, sloegen de bezoekers uit het niets toe. Een vrije trap van Carel Eiting werd goed het strafschopgebied ingekruld, waarna Damon Mirani tussen schutterende Ajax-verdedigers raak kon koppen. Met dat doelpunt pakten zich donkere wolken samen boven het hoofd van Alfred Schreuder.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Ze kunnen wel blijven lullen over Schreuder, maar ze moeten allemaal opzouten: Schreuder, van der Sar, Huntelaar, Hamstra, weet ik wie nog meer. Het is 1 grote bende bij Ajax. Ongelofelijk.

Allback
Link gekopieerd!
avatar

Morgenochtend mag Schreuder zich melden. 7 wedstrijden te laat.

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

Pfff mag toch hopen dat dit het dieptepunt is om die top schreuder een schop te geven !! Seizoen is klaar voor Ajax iig !! Met dank aan schreuder en het beleid !! Heel snel gaan bouwen aan wat nieuws voor volgend seizoen!!

AKers21
Link gekopieerd!
avatar

Beter iedereen ontslaan Die spelers zijn ook om te lachen.... Huilebalk Berghuis, Vallende ziekte Bergzwijn, bassey de man van 23 miljoen..... Even de statistieken bekijken en dan zie je dat de keeper van Ajax de meeste balcontacten had... allemaal tikkies terug en die ene die hij moest pakken raakte hij niet.

Pokebowl17
Link gekopieerd!
avatar

Na Feyenoord - Ajax is dit de 2e volledige Ajax wedstrijd die ik dit jaar heb aanschouwd. Het stelde wederom niet teleur. 😀

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Ons ploegie is net zo goed als volendam . Maar dat vind ik deze keer niet erg 😉

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
avatar

Huntelaar plus consorten mogen allemaal mee!!

AKers21
Link gekopieerd!
avatar

In Rotterdam hebben we een Schreuder moet blijven fanclub opgericht. Volgend jaar beter 020

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Schreuder moet blijven!

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

90 minuten de bal in je ploeg.. en je krijgt hem niet door die Volendamse muur heen. Dit is weer zo een seizoen waar de 2 beste van Nederland het compleet vergooien en de 3de kampioen wordt. Gefeliciteerd Feyenoord!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen