'PSV probeerde Memphis Depay terug te halen naar Eindhoven'

31 januari 2023, 19:14   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 19:30
'PSV probeerde Memphis Depay terug te halen naar Eindhoven'

PSV beleeft een hectische transferperiode. De Eindhovenaren namen eind december afscheid van Cody Gakpo en zagen niet lang daarna ook Noni Madueke vertrekken naar Engeland. In de zoektocht naar versterking voor de aanval kwam PSV onder meer uit bij oude bekende Memphis Depay. De huidige nummer drie van Nederland heeft geprobeerd de Oranje-international terug te halen naar Eindhoven, maar hij koos voor een overgang naar Atlético Madrid. 

Het vertrek van Gakpo eind december kwam hard aan bij PSV. De aanvaller stond in de zomer weliswaar al op het punt te vertrekken uit Eindhoven, maar hij bleef PSV trouw. Gakpo maakte in de eerste seizoenshelft een dusdanig goede indruk dat een transfer in de winterstop eigenlijk niet kon uitblijven. PSV hoopte hem nog een half jaar binnenboord te kunnen houden, maar het bod van Liverpool viel niet te weigeren. Het leek bij het vertrek van Gakpo te blijven, maar niet lang daarna trok ook Madueke de deur van het Philips Stadion achter zich dicht voor een overgang naar de Premier League. 

In de zoektocht naar versterking voor de voorhoede passeerden meerdere namen de revue. Zo probeerde PSV tevergeefs Arnaut Danjuma naar Eindhoven te halen. De aanvaller was hard op weg naar Everton, maar liet zich op het laatste moment door Tottenham Hotspur van gedachten veranderen. Danjuma is niet de enige 'grote' naam die op het lijstje stond van PSV. De huidige nummer drie van de Eredivisie heeft dus ook een poging gedaan om Memphis binnen te halen. Dat bevestigt algemeen directeur Marcel Brands tegenover onder meer Voetbal International. Memphis maakte in de zomer van 2015 de overstap van PSV naar Manchester United en belandde via Olympique Lyonnais in 2021 bij FC Barcelona. Na een redelijk eerste seizoen kwam hij er in de eerste helft van dit seizoen door blessureleed én moordende concurrentie niet aan te pas. 

PSV hoopte van de situatie te profiteren, maar de aanvaller verkoos een langer verblijf in Spanje boven een rentree op de Nederlandse velden. 'Twee dagen na het gesprek met Brands verliet hij Barcelona voor Atlético Madrid', schrijft Voetbal International. Memphis was bij FC Barcelona in het bezit van een aflopend contract, dus de Catalanen namen genoegen met een transfersom van naar verluidt slechts drie miljoen euro. Memphis kwam inmiddels al een paar keer in actie voor zijn nieuwe werkgever, maar scoren deed hij nog niet. Afgelopen zondag bleef hij zelfs negentig minuten op de bank.

Lees ook: 'Van Ginkel staat voor rentree in Arnhem en hereniging met Pröpper'

PSG deed inderdaad bod op Bakayoko

In navolging van Gakpo en Madueke vertrok ook Yorbe Vertessen uit Eindhoven. De Belg komt de rest van dit seizoen op huurbasis uit voor Union. PSV leek in de laatste dagen van de transferperiode ook nog te moeten vrezen voor een vertrek van Johan Bakayoko. Het Franse L'Équipe pakte maandag uit met het nieuws dat Paris Saint-Germain zich aan het beraden was over een aanbieding voor de jonge Belgische aanvaller. Brands heeft bevestigd dat de Franse grootmacht inderdaad een bod heeft gedaan op Bakayoko. PSG wilde een transfersom van acht miljoen euro betalen voor de aanvaller. Dat bedrag had door bonussen nog kunnen oplopen tot vijftien miljoen. Maar de aanbieding voldeed niet aan de eisen van PSV en zo zag Brands zich genoodzaakt 'nee' te zeggen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen