Sarr brengt zilvervloot naar Heerenveen: "Ik ben blij voor de club"

28 januari 2023, 23:25
Sarr brengt zilvervloot naar Heerenveen:

Amin Sarr heeft zaterdagavond zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen gespeeld. De spits gaat zo goed als zeker voor een bedrag van ruim tien miljoen euro een transfer maken naar Olympique Lyon. Na de wedstrijd tegen Vitesse (1-3 nederlaag) sprak hij al over zijn nieuwe werkgever.

"Het is een geweldige club met een grote historie, een van de grootste clubs van Frankrijk", aldus Sarr over de grootmacht uit de Ligue 1 in gesprek met ESPN. "Ik ben erg blij en kijk er enorm naar uit om daar te gaan voetballen. De interesse kwam deze week naar buiten, maar dat heb ik aan mijn zaakwaarnemer gelaten. Het is een hoge transfersom en ik ben blij dat Heerenveen dat krijgt. De club heeft in mij geloofd en veel in me geïnvesteerd."

Lees ook: 'Heerenveen verkoopt sterkhouder voor megabedrag aan Lyon'

Sarr (21) was dit seizoen goed voor vijf doelpunten. Hij kwam een jaar geleden voor zo'n 2,3 miljoen euro over van Malmö FF. "Misschien had ik hier wat meer doelpunten moeten maken. Maar dat is een onderdeel van je ontwikkeling als speler. Ik leer nog iedere dag. Ik denk dat ik bij Lyon veel doelpunten ga maken. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Heerenveen. Het is een geweldige club, dit was een mooi avontuur. Daar zal ik altijd dankbaar voor blijven."

Ferry de Haan

"Als je als Heerenveen zijnde zulke bedragen krijgt, is het lastig om dat te laten lopen", vertelde technisch directeur Ferry de Haan over de transfer. "We raken een goede speler kwijt, maar dat is ook hoe we zijn als club. We proberen jonge spelers binnen te halen en daarna te verkopen. Dat is in deze prima gelukt. Het betekent wel dat Sydney van Hooijdonk en Milan van Ewijk, in de situatie waarin we zitten, hier blijven. Die deur is wat ons betreft dicht."

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen