Teleurstelling overheerst bij scorende Klaassen: "Dat hoort ook"

22 januari 2023, 18:41

Het vertrouwen bij het Ajax-publiek in een positief resultaat tegen Feyenoord was gering en dat werd er tijdens de wedstrijd niet beter op. De Amsterdammers knokten zich in de tweede helft echter terug en hielden dankzij een gelukkig doelpunt van Davy Klaassen alsnog een punt over aan het treffen met de eeuwige rivaal. Bij de scorende middenvelder overheerst desondanks de teleurstelling.

In aanloop naar De Klassieker in Rotterdam kon men bijzonder weinig redenen bedenken waarom Ajax wel eens aan het langste eind zou kunnen trekken. De ploeg van trainer Alfred Schreuder heeft een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug en de eerste wedstrijden na de winterstop toonden weinig beterschap. De achterstand op Feyenoord was inmiddels opgelopen tot vijf punten en menig Ajacied vreesde dat de koploper uit Rotterdam na De Klassieker liefst acht punten meer zou hebben.

Na de eerste helft leek het inderdaad een vervelende middag te gaan worden voor Ajax. "We kwamen moeilijk van de eigen helft af, dan ziet elk team er slecht uit", zei Klaassen na afloop voor de camera van ESPN. "Maar het was ook zonder dat zij echte kansen creëerden. We kwamen niet echt in ons spel, maar we knokten ons in de wedstrijd", zag de Oranje-international. In de tweede helft ging het beetje bij beetje beter lopen bij Ajax en dat resulteerde uiteindelijk in de gelukkige 1-1 van Klaassen. De middenvelder kopte via het been van Feyenoorder Mats Wieffer binnen. "Het maakt mij niet uit hoe de bal erin gaat", aldus Klaassen.

Lees ook: Indrukwekkend interview Steven Berghuis: "Denk een beetje na"

"Ik wilde de bal op de goal of voor de goal koppen. De hoek was moeilijk, maar dat de bal erin gaat, is natuurlijk goed", vertelde Klaassen. Zowel Feyenoord als Ajax kreeg na de gelijkmaker van Klaassen nog mogelijkheden op de winnende, maar het bleef dus bij een 1-1 gelijkspel. Wie denkt dat Ajax daar het meest tevreden mee zal zijn, komt bedrogen uit. Als we Klaassen moeten geloven althans. "Ik ben toch teleurgesteld. Misschien is een punt terecht als je kijkt naar de wedstrijd, maar uiteindelijk ben je toch niet tevreden. Maar dat hoort ook, we spelen bij Ajax", besloot de middenvelder.

Puzzelen

Ajax en Klaassen krijgen over vier dagen weer de kans om de teleurstelling van zich af te spelen en een einde te maken aan de lange reeks zonder overwinning in competitieverband. De regerend landskampioen krijgt donderdagavond bezoek van FC Volendam. Of Klaassen dan weer aan de aftrap verschijnt, zal dan moeten blijken. Schreuder moest in De Klassieker door de schorsing van Devyne Rensch puzzelen in zijn achterhoede. De oefenmeester haalde Edson Álvarez een linie naar achteren, waardoor er op het middenveld een plekje vrijkwam voor Steven Berghuis. In de thuiswedstrijd tegen FC Volendam kan Schreuder normaal gesproken weer een beroep doen op Rensch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wilelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is dit een onsportieve speler ,als scheidsrechter en als vereniging zou ik deze Klaassen meteen er uit ,direct maar bij beslissingen van een scheidsrechter aan hem komen ,en meteen een grote smoel deze hoort niet op een sportveldthuis wat een ellendeling .Hij krijgt maar één keer geel ,hij had er wel drie moeten hebben .en krijgt ook dat doel punt nog op zijn naam ,terwijl hij helemaal niet scoorde, .vreselijk zo'n rot speler.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Teleurstelling is nergens voor nodig. Ajax zit al wekenlang in de malaise en Feyenoord had eigenlijk moeten winnen. Dat ze niet in staat zijn om vandaag te winnen is gewoon hun eigen zwakte. Ze hebben flink gefaald. Prachtig toch!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen