'Ten Hag haalt Weghorst per direct naar United, afscheid al genomen'

7 januari 2023, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Opvallend nieuws uit Turkije. Wout Weghorst (30) staat op het punt om op huurbasis de overstap te maken naar Manchester United. Dat meldt Foot Mercato op basis van bronnen binnen de club. Weghorst moet bij United voor meer opties in de spitspositie zorgen en de flexibiliteit leveren waar trainer Erik ten Hag al langer naar op zoek is. 

United is deze winter hard op zoek naar aanvallende versterkingen. Vanwege het pijnlijke vertrek van superster Cristiano Ronaldo, wiens contract werd verscheurd na onenigheid met de clubleiding en Ten Hag, zijn er momenteel weinig alternatieven voor Marcus Rashford in de spits. Onder meer Memphis Depay werd daarom ook al genoemd als mogelijke aanwinst van The Red Devils. De clubleiding lijkt nu echter unaniem ingestemd te hebben met de komst van Weghorst, die op huurbasis tot de zomer zou tekenen in Manchester.

Lees ook: 'Memphis ziet terugkeer wel zitten'; Gullit maakt zich zorgen

Weghorst staat momenteel nog onder contract bij Burnley FC, dat hem uitleende aan Besiktas vanwege de degradatie naar de Championship. De laatste details zouden naar verwachting op korte termijn worden gladgestreken, waardoor Weghorst zich al snel kan aansluiten bij de selectie van streekgenoot Ten Hag. De Tukker zou gecharmeerd zijn geraakt van Weghorst vanwege diens prestaties op het WK in Qatar, waarin Weghorst met twee doelpunten een ongekende comeback realiseerde met het Nederlands elftal in de kwartfinale tegen Argentinië.

Weghorst beslissend in derby

Momenteel staat Weghorst echter nog onder contract bij Besiktas, waarvoor hij zaterdagavond in actie kwam tegen Kasimpasa in de Turkse Superliga. Weghorst was op slag van rust met links verantwoordelijk voor de belangrijke tweede treffer. Besiktas zou uiteindelijk met 2-1 winnen, waardoor de Turkse topclub momenteel de vijfde plaats bezet in de competitie. Volgens enkele geruchten heeft de Nederlander na afloop al afscheid genomen van zijn ploeggenoten in voorbereiding op de overstap naar United. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen