Wijndal blaast hoog van de toren: "Leeft dat wij zeker de favoriet zijn"

20 januari 2023, 23:41
Wijndal blaast hoog van de toren:

Feyenoord wordt door velen als favoriet gezien voor het tweeluik met Ajax in de Eredivisie-kraker zondagmiddag. Toch denkt verdediger Owen Wijndal (23) daar anders over. "Bij ons in de groep leeft dat wij zeker de favoriet zijn. We hebben de beste spelers van Nederland."

Dat vertelt de excentrieke linksback tegenover het Algemeen Dagblad over de strijd met Feyenoord in De Klassieker. Dat de buitenwacht de Rotterdammers op dit moment sterker achten, krijgt Wijndal niet mee. "Ik heb geen idee, ik lees en zie dat bewust allemaal niet", stelt de verdediger, die wel hoge eisen stelt aan de prestaties van zijn ploeg. "We moeten gewoon winnen."

Toch voelt Wijndal natuurlijk wel de druk voor het duel. "Bij winst staan we nog maar 2 punten achter en bij verlies worden dat er 8. Maar dan nog zijn we pas op de helft, we zijn dan nog niet weg. Maar je weet wel dat je dan echt aan de bak moet", weet Wijndal, die baalt dat hij nog geen vaste kracht is in het elftal van de Amsterdammers, die voor hem miljoenen heeft betaald. 

Lees ook: Blind slaat terug naar Schreuder en Huntelaar: "Pertinente leugen"

"Maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Nu moet ik laten zien dat ik op die plek hoor. Het is aan mij de nummer 1 te worden als linksback. Ik moet ervoor zorgen dat de trainer niet meer om mij heen kan", is de voormalig voetballer van AZ zelfkritisch. Wel ziet hij een verschil met zijn tijd in Alkmaar. "Iedereen verwacht dat Ajax altijd wint. Dat mag en moet ook. Bij AZ kreeg je het ook wel te horen als het slecht ging, maar in iets mindere mate. Hier hoor je het van heel Nederland."

Reacties

TheMaster1981
Link gekopieerd!
avatar

Er is wel een verschil tussen zeggen dat je kans maakt op de overwinning en dat je je best gaat doen, dan dat je zegt dat je favoriet bent. Die speler van Cambuur zal als ze tegen Feyenoord spelen zeker wel zeggen dat ze kans maken, maar hij zal echt niet zeggen dat ze favoriet zijn.

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

En de speler van feyenoord zal zeggen dat ze niet zo maar winnen . Die wijndal was bij az trouwens ook al een arrogant mannetje . Was de beste lb etcetc . Als hij gezegd zou hebben van we gaan er voor en onze selectie is in mijn ogen beter prima . Maar dit van een reserve is gewoon arrogant

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Ja als je als speler van Ajax je mond opentrekt dan ben je arrogant. Maakt niet uit waar het over gaat. Het is het stokpaardje van iedereen die tegen Ajax is. Slaapverwekkend. Maar wat moet een speler (van welke club dan ook!!!) dan in vredesnaam anders zeggen? Dat ze gaan verliezen? Dat ze geen kans maken? Dan kun je net zo goed stoppen met voetballen. Die jongen doet in feite wat hij moet doen. Als Cambuur (momenteel laatste) tegen Feyenoord gaat spelen, denk je dan echt dat 1 van hun spelers gaat zeggen dat ze een pak slaag krijgen? Natuurlijk niet. Altijd dat domme gelul over arrogantie....slaat nergens op.

Quarlon
Link gekopieerd!
avatar

Maar dat uitgerekend een wisselspeler dat zegt die zelf ook niet presteert is wel opvallend

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Helemaal niet. Zo'n jongen krijgt een microfoon onder zijn neus geduwd en die moet dan zijn zegje doen. Uiteraard gaat dan geen enkele speler zeggen: oh wat zijn wij slecht en we gaan verliezen. Het is volstrekt logisch wat hij doet.

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Calimero,wij zijn de beste ,jij etcetc is ook slaapverwekkend . Maar als je zelf niks doet en dit zegt ben je gewoon arrogant . Je kunt namelijk ook gewoon wat anders zeggen .

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Je hoort ook de beste selectie te hebben joh met dat budget. Daarom moet je je ook schamen dat je geen 1e staat . Verder sta je al een tijd wissel dus een beetje minder arrogant mag wel. Maar goed qua dat ,is hij al aardig ingeburgerd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen