Zo vader zo zoon: Ronaldinho junior strijkt neer bij FC Barcelona

13 januari 2023, 12:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

João Mendes de Assis Moreira treedt in de voetsporen van zijn vader. De zeventienjarige zoon van voetballegende Ronaldinho gaat proberen een contract te verdienen bij FC Barcelona. João Mendes loopt de komende tijd stage bij de Catalanse club.

Op veertienjarige leeftijd zette João Mendes zijn eerste stapjes op weg naar de top. Toen tekende hij een jeugdcontract bij het Braziliaanse Cruzeiro. Tot een officieel debuut in de hoofdmacht kwam het niet. In februari 2022 werd zijn contract zelfs ontbonden en mocht hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Die nieuwe uitdaging heeft hij dus gevonden bij Barcelona, waar hij een plek moet gaan bemachtigen in het hoogste jeugdelftal. De talentvolle aanvaller trainde al een aantal keer mee met die ploeg en na een proefperiode moet blijken of hij een contract krijgt.

Voetballegende

Vader Ronaldinho behaalde grote successen bij de Catalaanse voetbalclub. De vedette speelde tussen 2003 en 2008 bij Barcelona en werd onder andere twee keer landskampioen en één keer winnaar van de Champions League. In 2005 won Ronaldinho de Ballon d'Or.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen