Cyriel Dessers neemt wraak voor 'Tirana' op Mourinho en Roma

2 februari 2023, 08:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cyriel Dessers is met Cremonese doorgestoten naar de halve finale van de Coppa Italia. Op bezoek bij het AS Roma van José Mourinho won de laagvlieger uit de Serie A met 1-2, waarbij de Belg de eerste treffer vanaf de penaltystip liet aantekenen. Met de overwinning neemt Dessers persoonlijk wraak voor de finale van de Conference League, die hij vorig jaar in Tirana met Feyenoord juist verloor van de Romeinen. 

In de Serie A wil het vooralsnog niet vlotten voor Cremonese. De ploeg staat troosteloos onderaan met slechts acht punten uit twintig duels, eentje minder dan het eveneens kwakkelende Sampdoria. De 'veilige' zeventiende stek van Spezia is bovendien ver weg; het gat bedraagt liefst tien punten. Opvallend genoegt wist Cremonese in de competitie zelfs nog geen enkele wedstrijd om te zetten in winst, als enige club in de vijf grootste competities van Europa is het nog zonder zege. 

In de Coppa Italia was daar woensdagavond echter weinig van te merken. In het Stadio Olimpico speelden Dessers en zijn teamgenoten het chagrijn enigszins van zich af. De Belg opende dus de score, waarna een eigen doelpunt van Zeki Celik zelfs voor de 0-2 zorgde. Mourinho was ziedend en zag zijn ploeg diep in de blessuretijd van de tweede helft nog wel een aansluitingstreffer produceren via Andrea Belotti, maar dat mocht niet meer baten. 

Door de overwinning stoot Cremonese door naar de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi. Daarin wacht het Fiorentina van Sofyan Amrabat, die op Deadline Day een transfer naar FC Barcelona in het water zag vallen. Mocht Cremonese ook die horde weten te nemen dan wacht in de finale een confrontatie met Inter of de winnaar van het duel SS Lazio - Juventus, dat donderdag gespeeld wordt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen