Grote smet op amateurclash beker: "Door een aantal raddraaiers"

8 februari 2023, 12:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toen er werd geloot voor de achtste finales van de KNVB Beker was een ding al meteen zeker. Er is in de volgende ronde hoe dan ook nog een amateurclub van de partij, aangezien Spakenburg en Katwijk elkaar treffen. Er is echter wel een grote smet op het fraaie affiche tussen de giganten uit de Tweede Divisie.

Tijdens een eerdere ontmoeting tussen Spakenburg en Katwijk ging het namelijk mis tussen fans van beide club. Daarom zijn er woensdagavond geen supporters van Katwijk welkom op Sportpark De Westmaat. "Heel jammer", vertelt Katwijk-aanvoerder Robbert Susan in gesprek met De Telegraaf. "Door een aantal raddraaiers heb je nu dit. Dit had onwijze reclame voor het amateurvoetbal moeten zijn. Nu spelen we in het hol van de leeuw. Ach, eigenlijk kan het ook weer niet mooier, als je dan wint."

Lees ook: Van Hooijdonk na dubbelslag van zoon Sydney: "Iets te euforisch"

De 35-jarige Susan kwam met Katwijk nog nooit echt ver in de beker. Nu lonkt een ticket voor de kwartfinales, al moet er dan natuurlijk wel gewonnen worden van Spakenburg. Die club schakelde FC Groningen uit. "Katwijk en de beker is nooit zo'n goede combo, in de twaalf jaar hier heb ik dit nog nooit meegemaakt, dus dit is ook wel uniek voor mij. Natuurlijk heb ik het erover gehad dat dit de laatste kans kan zijn op zoiets moois. Hier ben je voor op voetbal gegaan. Dit is toch heerlijk?"

De Kuip

Doelman Jean Paul van Leeuwen weet wel hoe bizar het bekeravontuur kan zijn. Vorig seizoen won hij met Excelsior Maassluis van FC Emmen en volgde een uitwedstrijd tegen Ajax. "Echt zó'n unieke ervaring, al is het jammer dat er toen geen publiek bij mocht. Maar de aanloop, de dag zelf; je stapt een andere wereld binnen. Als amateurvoetballer is het een droom om in de ArenA te spelen, al speel ik toch liever in De Kuip." Spakenburg en Katwijk trappen woensdagavond om 20.00 uur af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen