Haller keert na lange afwezigheid weer terug in zijn favoriete toernooi

13 februari 2023, 13:05
Haller keert na lange afwezigheid weer terug in zijn favoriete toernooi

Deze week is de Champions League eindelijk weer terug. Voor Sébastien Haller heeft het helemaal lang geduurd, want de spits lag er met Ajax vorig jaar na de achtste finale uit en kon de groepsfase niet spelen door zijn verschrikkelijke ziekte. Maar woensdag is de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Chelsea en daarin kan Haller zijn rentree maken. De Ivoriaans-Franse spits hoopt voort te kunnen borduren op zijn geweldige eerste seizoen in de Champions League.

Haller heeft de hele groepsfase moeten missen nadat in juli teelbalkanker bij hem werd geconstateerd. Hij maakte in januari zijn rentree op het trainingsveld en maakte ook zijn opwachting in twee oefenduels van Borussia Dortmund. Ter de voorbereiding op de tweede seizoenshelft in Spanje mocht de oud-spits van Ajax eindelijk weer invallen en de wedstrijd erna schoot de aanvaller er binnen zeven minuten drie in.

Vorig jaar speelde Haller zijn eerste seizoen in de Champions League. Bij zijn debuut tegen Sporting Lissabon schoot de spits er gelijk vier in. Een debuut om nooit te vergeten, maar hier bleef het niet bij. In de resterende vijf groepswedstrijden kwam de Ivoriaans international telkens tot scoren. Ook in de heenwedstrijd tegen Benfica in de achtste finale wist Haller het net te vinden. De gretige doelpuntenmaker kon echter niet voorkomen dat de Portugezen zich door een overwinning in Amsterdam plaatsten voor de volgende ronde. Door de uitschakeling tegen Benfica eindigde Haller vorig seizoen op elf treffers in de Champions League.

Lees ook: Haller dolgelukkig met treffer: "Kan hoop en moed bieden"

Woensdag keert de Dortmund-speler weer terug in het miljardenbal. Chelsea is dan de tegenstander en daar zou Haller graag weer een paar doelpunten tegen willen maken. In officiële wedstrijden heeft de goaltjesdief één doelpunt gemaakt en dat was een hele speciale. De net van kanker herstelde speler scoorde zijn eerste goal voor Dortmund uitgerekend op Wereldkankerdag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen