Leeds staakt zoektocht na mislukte flirts met Slot en Schreuder

14 februari 2023, 21:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Leeds United staakt voorlopig de zoektocht naar een nieuwe trainer. Nadat de komst van onder meer Feyenoord-trainer Arne Slot niet haalbaar bleek en ook een flirt met Alfred Schreuder niets opleverde mag interim-trainer Michael Skubala voorlopig aanblijven bij de nummer zeventien van de Premier League. 

Skubala staat voor het eerst aan het roer bij een Premier League-club. Het belangrijkste wapenfeit op zijn cv is het bekleden van het bondscoachschap bij het nationale zaalvoetbalteam van Engeland. De veertigjarige Skubala debuteerde vorige week op Old Trafford met een knap gelijkspel bij de volksclub (2-2). Vier dagen later wist hij die stunt niet te herhalen toen de ploeg van Erik ten Hag op Elland Road met 0-2 te sterk bleek. 

Na het ontslag van Jesse Marsch ging Leeds, de club van Crysencio Summerville en Pascal Struijk, voortvarend op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Zo klopte het tevergeefs aan in Rotterdam, waar in Arne Slot de beoogde opvolger van de Amerikaan Marsch werd geïdentificeerd. De Stadionclub was echter niet onder de indruk van het bedrag dat de Engelsen overhadden voor een directe overname van de succestrainer. 

Lees ook: Dit bedrag wilde Leeds United aan Feyenoord betalen voor Slot

Ook Alfred Schreuder werd even in verband gebracht met de vacante trainerspositie op Elland Road. Kort na zijn ontslag bij Ajax leek de Barnevelder wel oren te hebben naar een avontuur in de Premier League. Hij woonde het tweede duel met Manchester United zelfs persoonlijk bij en sprak daarna ook met de clubleiding, maar tot een aanstelling leidde dat vervolgens niet. 

Lees ook: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414481/schreuder-wordt-toch-niet-de-nieuwe-hoofdtrainer-van-leeds-united/,_blank,'Domper voor Schreuder: Leeds United zoekt toch verder'

[]tweet,LUFC/status/1625555498740113410]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen