Martina vindt na half jaar zonder club onderdak in Keuken Kampioen Divisie

4 februari 2023, 16:04

Cuco Martina heeft na ruim een half jaar zonder club te hebben gezeten onderdak gevonden in de Keuken Kampioen Divisie. De 33-jarige verdediger gaat, onder voorbehoud van de medische keuring die maandag op het programma staat, voor een half seizoen aan de slag bij NAC Breda. In de overeenkomst wordt een optie voor een extra jaar opgenomen.

Martina genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, maar zette bij RBC Roosendaal zijn eerste stappen in het profvoetbal. Via RKC Waalwijk en FC Twente verkaste de verdediger in 2015 naar Engeland, waar hij achtereenvolgens uitkwam voor Southampton, Everton en Stoke City (huur). Na een huurperiode bij Feyenoord keerde Martina ruim een jaar geleden definitief terug op de Nederlandse velden door bij Go Ahead Eagles aan de slag te gaan.

De samenwerking tussen Martina en Go Ahead duurde slechts iets meer dan een half jaar. De afgelopen maanden zat de ervaren verdediger zonder club. Kortgeleden sloot de 55-voudig international van Curaçao als stagespeler aan bij NAC en die proefperiode heeft hij volgens de Bredase club met verve doorstaan. "Ik hoop met mijn ervaring dit jonge team de kunnen steunen en daarmee ook de club te helpen in de volgende stappen", reageert Martina.

Verdedigende problemen

Met de komst van Martina hoopt NAC de verdedigende problemen op te lossen. De club uit Breda heeft sinds 22 oktober niet meer de nul gehouden. Dit seizoen werden in competitieverband al 38 doelpunten in 23 wedstrijden geïncasseerd. Dat zijn er meer dan alle clubs die boven NAC op de ranglijst staan. Hekkensluiter Jong FC Utrecht heeft bijvoorbeeld slechts drie doelpunten meer geïncasseerd.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen