Rio Ferdinand maakt Martínez én Ten Hag enorm compliment

8 februari 2023, 20:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lisandro Martínez is in de ogen van voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand 'op dit moment de beste verdediger van de Premier League'. De oud-Ajacied werd in Engeland aanvankelijk met enige scepsis bezien maar heeft inmiddels de harten van de fans én Ferdinand gestolen. 

In de podcast Vibe With FIVE ging Ferdinand in op de kwaliteiten van de Argentijn. "Hij is dominant, agressief, een leider, communiceert goed, toont karakter én hij staat er op de grote momenten", somt de 44-jarige Engelsman op. En dat ondanks de eerdere twijfel aan de slechts 1,75 meter lange Martínez. "Ik vroeg me af of hij fysiek mee zou kunnen komen, maar in zijn huidige vorm denk ik niet dat iemand bij hem in de buurt komt."

Martínez kwam afgelopen zomer voor een bedrag van ruim 57 miljoen euro in het kielzog van Erik ten Hag naar Old Trafford. Sindsdien miste hij in de Premier League alleen de eerste twee duels na de gewonnen WK-finale die hij met Argentinië als reserve meemaakte. Woensdagavond heeft hij andermaal een basisplaats als de Red Devils het in de competitie opnemen tegen Leeds United (aftrap 21.00 uur). 

Volgens Ferdinand is het aan Ten Hag te danken dat United over Martínez kan beschikken en dat hij daadwerkelijk rendeert in Manchester. "Ten Hag krijgt het voor elkaar dat tegenstanders niet genoeg aan de bal komen om Martínez te isoleren. We zien hem nog niet fysiek overklast worden. Dat is een compliment aan hem waard, maar ook aan de scouting." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen