Roma-vedette maakt Mourinho af: "Hij is nooit een toptrainer geweest"

4 februari 2023, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antonio Cassano heeft geen hoge pet op van José Mourinho als trainer. De voormalig spits van AS Roma ziet dat zijn oude club momenteel sportief niet top presteert en dat er bovendien binnen de clubcultuur veel veranderd is. Cassano verwijt de Portugees dan ook dat hij de relatie met zijn spelers op een verkeerde manier behandelt. 

Cassano kwam zelf tussen 2001 en 2006 tot 118 wedstrijden voor Roma, waarin hij 39 keer trefzeker was en een transfer naar Real Madrid afdwong. Hoewel Mourinho vaak geroemd wordt om zijn imposante prijzenkast, vindt Cassano dat deze geen recht doet aan zijn kwaliteiten als coach. Hij is nooit een toptrainer geweest. Hij wist gewoon hoe hij de media moest bespelen", aldus de 39-voudig Italiaans international.

"Het is te gemakkelijk om alleen vriendjes te zijn met de beste spelers", gaat hij verder. "Hij gedraagt zich te vaak op een stiekeme manier. Ik moest er pas bijna van kotsen. Hij weet gewoon niet hoe hij een team moet samenstellen. Zelfs met je B-ploeg moet je Cremonese verslaan." Afgelopen woensdag werd het Roma van Mourinho door de hekkensluiter van de Serie A uitgeschakeld in de Coppa Italia (1-2).

Steun voor Karsdorp

In de podcast is Cassano ook ingegaan op de rel tussen Mourinho en Rick Karsdorp, die in onvrede ligt met de hoofdtrainer. De relatie tussen het duo is inmiddels zo bekoeld dat Karsdorp afgelopen winter probeerde een transfer te forceren, maar inmiddels speelt de Nederlander nog altijd voor Roma. Cassano denkt er het zijne van. "Mourinho beledigde Karsdorp waar iedereen bij was. Nu komt hij terug. Weet iemand waarom? Het is dus een rommeltje. En Zaniolo...  Dáár moet hij over praten, niet waarom dit Roma zo slecht speelt. Het is anderhalf jaar geleden dat deze ploeg goed voetbal heeft gespeeld", aldus Cassano.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hehe, eindelijk 1 die het ziet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen