Twijfels bij keuze PSV: "Hij was een betere keeper geweest"

22 februari 2023, 10:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV dacht in de zomer van 2021 uitstekende zaken te doen door Joël Drommel weg te plukken bij FC Twente en Lars Unnerstall de omgekeerde weg te laten bewandelen. Anderhalf jaar later zit Drommel echter op de bank in Eindhoven, terwijl Unnerstall de doelman is van de minst gepasseerde defensie in de Eredivisie. Stan Valckx is van mening dat PSV de Duitse goalie niet had moeten laten gaan.

Het Eindhovens Dagblad besteedt vandaag (woensdag) aandacht aan de defensieve problemen bij PSV. Die kwamen in de afgelopen twee wedstrijden weer pijnlijk aan het licht. Waar de Eindhovenaren tegen het matige FC Groningen nog wel de 'nul' hielden, kregen ze in het tweeluik met Sevilla en FC Utrecht vijf doelpunten om de oren. Het ED trekt dan ook een pijnlijke conclusie. 'Bij PSV moest het dit voetbaljaar vooral achterin een stuk stabieler worden, was eind vorig seizoen de conclusie van de technische leiding. Wie de huidige stand in de Eredivisie en de doelsaldi van alle ploegen bekijkt, moet constateren dat dat totaal niet is gelukt', klinkt het.

PSV dacht afgelopen zomer een groot deel van de defensie problemen te verhelpen door Walter Benítez vast te leggen. De doelman kwam transfervrij over van OGC Nice en hoefde zich niet eerst te bewijzen om eerste keus onder de lat te worden. De nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij verwees Drommel naar de bank. Maar ook met Benítez onder de lat krijgt PSV veel te makkelijk doelpunten tegen. 'Het aantal van 27 tegengoals bij PSV is hoger dan bijvoorbeeld bij PSV Sparta, NEC, sc Heerenveen en FC Twente in de Eredivisie', schrijft het ED. FC Twente kreeg vooralsnog pas vijftien treffers om de oren. Dat hebben de Tukkers voor een groot deel te danken aan de uitstekend keepende Unnerstall.

De Duitser verruilde PSV in de zomer van 2021 dus voor FC Twente. "Benítez is een betere keeper, maar ik blijf erbij dat Unnerstall voor PSV een betere goalie was geweest", stelt Valckx, die in het verleden technisch manager was bij PSV, in gesprek met het ED. "Niet omdat hij geen fouten maakt, want ook hij heeft af en toe een slecht moment. Maar hij pakt echt regelmatig punten voor je ploeg. Dat heb ik Benítez dit seizoen misschien een enkele keer zien doen." Dat het aantal tegengoals zo hoog ligt, is natuurlijk niet enkel te verwijten aan Benítez. "Er is niemand die er echt bovenuit steekt, moet je dan vanaf de zijkant zeggen. Ik weet dat het makkelijk geoordeeld is, maar de focus lijkt toch vaak te liggen op goed willen voetballen en aanvallend spelen, terwijl verdedigen altijd de basis is", zegt Valckx.

Lees ook: De Mos ziet PSV niet terugkomen in titelstrijd: "Er zijn te veel problemen"

Prioriteit voor de komende transferwindow

Bij PSV zal het achterin snel beter moeten om nog wat van het seizoen te maken. De ploeg van Ruud van Nistelrooij bungelt op de rand van Europese uitschakeling en heeft in de Eredivisie inmiddels zes punten minder dan koploper Feyenoord. 'PSV heeft met de terugkerende Olivier Boscagli nog wel een troef voor de komende maanden achter de hand, maar hij moet de komende weken nog volledig wedstrijdfit worden', schrijft het ED. 'En ook hij geldt als een 'voetballende verdediger'. Mauro Júnior kan nog als rechts-of linksback spelen, terwijl hij oorspronkelijk een middenvelder is. Nu al is duidelijk waar in Eindhoven de prioriteit voor de komende transferperiode ligt', wordt er besloten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen