Ook Willem II zet zich vrijdag vol in voor werving stamceldonoren

10 februari 2023, 14:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II grijpt het thuisduel van FC Dordrecht vrijdagavond aan om aandacht te vragen voor Stichting Matchis, die stamceldonoren werft en voor patiënten op zoek gaat naar een geschikte donor. De Tilburgers gaan spelen met een speciaal wedstrijdshirt en er wordt op de tribunes een collecte gehouden die ten goede komt aan de stichting. Door de ongeneeslijke ziekte van PSV-perschef Thijs Slegers is er momenteel veel aandacht voor stamceldonatie in de voetbalwereld.

Matchis zorgt voor een donor bij mensen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan door leukemie of andere bloedaandoeningen. Zonder deze donor is de kans op overlijden een stuk groter voor de patiënten. De stichting probeert daarom zoveel mogelijk geld op te halen voor deze patiënten.

Voor een fanatieke Willem II fan, Serge Rossmeisl, werd in het voorjaar van 2022 een stamceldonor gevonden. Serge leed zelf aan acute leukemie en hij had enkel een kans op overleven door een stamceltransplantatie. Helaas sloeg deze niet goed genoeg aan bij de oud-jeugdspeler van de Tilburgers, waarna hij kwam te overlijden. Dit vreselijke nieuws heeft geresulteerd voor deze actie onder het motto 'Matchday is Matchisday'.

Afgelopen week kwam het trieste nieuws over Thijs Slegers naar buiten. De perschef van PSV is niet meer te helpen, maar hij probeert zich nog wel in te zetten voor Matchis. Zijn oproep luidde: "Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel!" De boodschap van de PSV'er leverde al 4200 nieuwe donoren op. Ook de Eindhovense club staat de komende week stil bij het werven van nieuwe stamceldonoren, onder meer met een live-uitzending maandagavond op ESPN

Lees ook: Sponsoren PSV geven wervingsboodschap Slegers alle aandacht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen