Kluivert sleept Valencia uit degradatiezone met cruciaal doelpunt

11 maart 2023, 23:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Kluivert heeft Valencia zaterdagavond een overwinning bezorgd in LaLiga. De Nederlandse aanvaller maakte zestien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Osasuna: 1-0. Dankzij de overwinning maakt Valencia een grote sprong op de ranglijst, van de negentiende naar de zestiende plaats.

Kluivert ontving in het strafschopgebied een breedtepass van invaller Samuel Lino en knalde raak in de rechterhoek. Osasuna kreeg in de slotfase nog een rode kaart - Aimar Oroz leek te moeten inrukken na een overtreding op José Gayà - maar na het bekijken van de videobeelden koos arbiter Javier Iglesias Villanueva toch voor een gele kaart. Dat was begrijpelijk, want Oroz trok zijn been nog enigszins terug. Eerder in de wedstrijd werd een rode kaart voor Osasuna-keeper Sergio Herrera ook al teruggetrokken.

Villanueva ging in de laatste minuut van de reguliere speeltijd opnieuw naar de zijlijn, ditmaal na contact tussen Darko Brasanac en Thierry Correia in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag in eerste instantie niet dat Correia werd gevloerd, maar kende na het zien van de beelden toch een penalty toe aan Valencia. Hugo Duro schoot door het midden en zag keeper Sergio Herrera redding brengen, waardoor het bij 1-0 bleef.

Valencia heeft nu 26 punten uit 25 wedstrijden. Los Che zijn Almería, Sevilla en Getafe gepasseerd op de ranglijst, al hebben de eerste twee concurrenten nog wel een wedstrijd tegoed. In Spanje degraderen de onderste drie ploegen rechtstreeks. Het verschil tussen nummer dertien Real Valladolid (28 punten) en nummer negentien Almería (25 punten) is slechts drie punten, waardoor diverse clubs zich nog zorgen moeten maken om degradatie.