Koeman verklapt: "Ik weet niet of ik het moet zeggen, maar ik zei tegen Wieffer..."

20 maart 2023, 16:36
Koeman verklapt:

Ronald Koeman ziet uit naar de samenwerking met Mats Wieffer bij het Nederlands elftal. Hoewel de middenvelder debuteert in de selectie, kent hij de bondscoach al wel. Koeman was enkele weken geleden op bezoek bij Feyenoord en sprak toen persoonlijk met Wieffer.

"Ik heb hem een paar weken geleden gesproken in Rotterdam", laat Koeman weten op de persconferentie van maandagmiddag. "Ik heb ook informatie van de trainers van de clubs. Dan krijg je ook te horen dat hij twee benen op de grond heeft en ondanks alle lovende kritieken gaat hij daar op een goede manier mee om. Dat hoor je, dat zie je, dat ga ik nu van dichtbij zien."

Lees ookRonald Koeman speculeert over vervanger Frenkie de Jong: "Dat zou kunnen"

Koeman weet wat voor type speler Wieffer is. "Hij zal niet tien man voorbij lopen en de bal op een presenteerblaadje aan de spits geven. Ik weet niet of ik dat moet zeggen, maar ik zei tegen hem: ik denk dat je op termijn een nog betere Marten de Roon kunt worden", lachte de bondscoach. "Ik weet niet of je dat als compliment ziet. Dat vond hij wel een compliment."

"Ik bedoel daarmee aan te geven: hij is een teamspeler. Hij is vast, goeie passing. In die richting hebben wij vaak een beroep gedaan op De Roon. Met Frenkie was dat altijd een goed koppel", weet de keuzeheer, die een debuut voor Wieffer tegen Frankrijk niet uitsluit. Frenkie de Jong is door een blessure afwezig. "Ik heb niet het idee: ho, het is Frankrijk, het is eventueel een eerste wedstrijd. Nee, die keuze vind ik dan niet zo belangrijk. Ik selecteer hem om hem te zien en bij de groep te hebben, maar met name op basis van wat ik in de wedstrijden heb gezien."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen