Schreuder: "Ik probeerde hem mee te nemen naar Ajax, maar..."

27 maart 2023, 08:03
Foto: © ProShots

Ajax kwam vorig jaar in de zoektocht naar een opvolger van Erik ten Hag uit bij Alfred Schreuder. De in Barneveld geboren oefenmeester was kort daarvoor kampioen geworden met Club Brugge, waar hij samenwerkte met Charles de Ketelaere. Als het aan Schreuder had gelegen, had De Ketelaere vorige zomer de overstap gemaakt naar Ajax. De Belg had echter een duidelijke voorkeur voor AC Milan.

De Ketelaere ontwikkelde zich stormachtig bij Club Brugge. In het seizoen dat Blauw-Zwart zich onder leiding van Schreuder voor de derde keer op rij kroonde tot kampioen van België, was de linkspoot in 49 wedstrijden in alle competities goed voor achttien doelpunten en tien assists. De prestaties van De Ketelaere bleven uiteraard niet onopgemerkt. Hij bekroonde een uitstekend seizoen met een transfer naar AC Milan. De regerend kampioen van Italië telde een slordige 32 miljoen euro voor hem neer.

Schreuder had De Ketelaere graag een andere keuze zien maken. "Voor mij is zijn beste positie die van tweede spits, ook al kan hij ook op rechts uit de voeten. Hij lijkt wat traag, maar hij is best snel op het veld. Ik heb hem in het begin van het seizoen nog gesproken, toen sprak hij over de grote uitdaging die hem te wachten stond. Ik probeerde hem in de zomer overigens mee naar Ajax te nemen, maar Charles wilde enkel naar Milan", vertelt Schreuder in gesprek met Het Nieuwsblad.

Waar Schreuder door Ajax in januari op straat werd gezet, beleeft De Ketelaere eveneens een ongelukkig seizoen na zijn vertrek bij Club Brugge. De 22-jarige Belg kwam tot op heden 31 keer in actie voor AC Milan, maar kwam nog niet tot scoren. Bovendien verzorgde hij pas één assist. Schreuder ziet het desondanks nog wel goed komen met De Ketelaere. "Ik weet dat hij al een paar kansen heeft gemist, maar ik weet ook dat Charles weet hoe hij die moet scoren. Hij is ook bijzonder professioneel. Hij doet me wat denken aan Frenkie de Jong: een intelligente kerel die alles opoffert voor het voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen