Spaanse kranten schrijven allemaal hetzelfde over Frenkie de Jong

3 maart 2023, 08:20   Bijgewerkt: 3 maart 2023, 08:25
Spaanse kranten schrijven allemaal hetzelfde over Frenkie de Jong

Frenkie de Jong heeft een goede indruk gemaakt in de heenwedstrijd van de halve finale van de Copa del Rey tussen Real Madrid en FC Barcelona (0-1). Spaanse kranten lichten allemaal dezelfde bijdrage van de Nederlandse middenvelder aan de Catalaanse zege uit.

Barcelona kwam donderdagavond in de 26ste minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Eder Militão en verliet vervolgens de verdedigende stellingen niet meer. Real Madrid werd succesvol afgestopt, want de thuisploeg loste gedurende de wedstrijd geen enkel schot op doel. Dat was mede te danken aan het vuile werk dat De Jong opknapte.

'Hij was bijna overal op het veld te vinden, veroverde veel ballen en cijferde zichzelf - net als de rest van het team - in de tweede helft weg', schrijft Sport, dat het optreden van de Oranje-international beoordeelt met een 7. Mundo Deportivo stelt dat Barça's manier van spelen niet bij een speler als De Jong past. 'Maar hij paste zich aan, ook al had wat hij deed soms geen ander doel dan tijd te rekken.'

Ook de worsteling van De Jong met Vinícius Júnior wordt uitgelicht door de Spaanse media. 'Hij versierde een gele kaart voor Vinícius en vroeg hem te dans nadat ze uit een merengue-doolhof kwamen', grapt Mundo Deportivo. 'Zijn beste actie was het gevecht met Vinicius, waarbij de Braziliaan een gele kaart kreeg. Verdedigend toonde hij zich solidair met de rest van het team', aldus La Voz de Galicia.

Marca benoemt ook de verdedigende biijdrage van De Jong. 'Zoals gebruikelijk in de recente Clásico's zakte Ronaldo Araújo naar rechts om Vinícius Júnior op te vangen. De Uruguayaan werd geholpen door Frenkie de Jong, die meerdere keren naar de rechterkant kantelde om ondersteuning te bieden. (...) Karim Benzema zat op een eiland tussen de twee verdedigers, Busquets en De Jong en kon daardoor niet tussen de linies komen.'

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen