United-legendes komen met één dringend advies voor Ten Hag

10 maart 2023, 09:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United speelde donderdagavond met een 4-1 zege op Real Betis het chagrijn van de 7-0 nederlaag tegen Liverpool overtuigend van zich af. Erik ten Hag verbaasde vriend en vijand door tegen de Spanjaarden exact dezelfde namen het veld in te sturen die tegen Liverpool door het ijs zakten. Na afloop ging het echter vooral over een invaller die volgens twee oud-spelers meer speeltijd zou verdienen. 

Na de oorwassing tegen Liverpool verwachtten de Engelse media een flinke reactie van Ten Hag in de vorm van een groot aantal wisselingen in zijn opstelling. Vooral Wout Weghorst, Antony en Bruno Fernandes moesten het ontgelden en werden dan ook op de bank verwacht. De volgers kwamen echter bedrogen uit: de Nederlandse trainer koos voor exact dezelfde elf spelers. "Ik ben lichtelijk verrast", gaf Paul Scholes voor de wedstrijd bij BT Sport toe. "Ik denk dat Ten Hag dit doet om het karakter van een aantal jongens te tonen. Kan ik met ze vooruit, kunnen ze het in grote wedstrijden laten zien, als het er echt om gaat?", vroeg Scholes zich hardop af. Owen Hargeaves sprak in dezelfde studio van een big statement. "Iedere andere trainer had in ieder geval twee wisselingen doorgevoerd. Maar hij geeft de spelers die er een zooitje van maakten de kans om het zelf te fixen", analyseert de voormalige middenvelder. 

Na 90 minuten konden de media niet anders dan Ten Hag gelijk geven. De bekritiseerde Weghorst, Antony  en Fernandes speelden een cruciale rol in de ruime zege met allen een doelpunt achter hun naam. Manchester Evening News geeft Weghorst een zeven voor zijn optreden tegen Betis. Daarmee is de Nederlander één van de in totaal negen (!) spelers die volgens de lokale krant het hoogste cijfer van de avond verdienden. 

Scholes en Hargreaves hadden na afloop vooral oog voor invaller Facundo Pellistri. De 21-jarige Uruguayaan mocht tien minuten voor tijd zijn entree maken als vervanger van doelpuntenmaker Antony en speelde een belangrijke rol bij de 4-1 van Weghorst. "Ik weet niet waarom Pellistri niet meer speelt", sprak Hargreaves na afloop. "Hij is zo snel. Spelers als Jadon Sancho en Antony zie je juist het spel vertragen om een dribbel in te zetten, maar daar deed Pellistri niet aan mee. Hij wilde ouderwets buitenom om een voorzet te geven. Ik weet zeker dat de fans meer van hem zouden willen zien." Scholes sloot zich daarbij aan. "Hij heeft vandaag laten zien dat hij vaker zou moeten starten", vond ook hij. De return in Sevilla zou daarvoor een goede gelegenheid zijn, vermoedt Scholes. "Ik denk dat Ten Hag niet van veel wisselingen houdt, maar een aantal spelers ziet eruit alsof ze wat rust kunnen gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen