Vanenburg stopt na dit seizoen bij Ajax: 'De club is de verkeerde weg ingeslagen'

25 april 2023, 10:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Na dit seizoen gaat techniektrainer Gerald Vanenburg Ajax verlaten. De oud-speler van de Amsterdammers vindt dat er ‘bijzonder veel’ is veranderd binnen de club en voelt zich niet meer goed binnen deze organisatie. 

Vanenburg vindt het mooi geweest bij Ajax en stopt daarom ook na dit seizoen. “Er is in de voetballerij in het algemeen en bij Ajax in het bijzonder veel veranderd”, geeft de winnaar van het EK in 1988 aan bij De Telegraaf. “En naar mijn mening moet je je goed voelen bij hetgeen je doet. En ik voel me er niet meer prettig bij.” 

Artikel gaat verder onder video

De huidige techniektrainer wil Ajax niet natrappen, maar wil toch wel wat kwijt over de situatie. “Maar ik wil aangeven dat ik vind dat Ajax de verkeerde weg is ingeslagen. Het is op dit moment vooral data en kracht. En dat is niet hoe ik als individueel trainer wil werken. Ik ben als voetballer opgevoed en opgeleid op straat. Ik vind dat het voetbal altijd centraal moet staan, maar dat is helaas niet meer zo.” 

Maandagavond maakte Winston Bogarde bij Rondo bekend dat het dna van Ajax steeds meer uit de club werd gehaald. “Ik ken het verhaal van Winston Bogarde en denk er hetzelfde over”, zegt Vanenburg. “Ik denk in elk geval dat Ajax altijd vanuit zijn eigen kracht moet opleiden en spelen. En tactiek is niet het belangrijkste. Voetbal is dat. Techniek in alles trainen. Daar zit al de basis in van tactiek en niet andersom. Volgens mij moet je vooral trainen en op het veld staan om beter te worden. Dat vind ik vooral belangrijk.” 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als dit soort iconen van de club al gaan roepen dat er iets goed mis is bij de club, kun je eigenlijk alleen nog maar terug naar de roots van Ajax. Het voetbal weer centraal stellen en de huidige clubstructuur ( lees beursnotering) verlaten en weer een volksvoetbalclub van maken met mensen die verstand hebben van het voetbalSPEL !

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest om te zien hoe een aantal mensen de club afbreken. Persoonlijk denk ik dat van der Sar nu echt moet vertrekken. Wellicht nog andere mensen maar wie dat dan zijn weet ik niet. Ik vraag me af wat de pas aangestelde Mislintat van de hele situatie vindt. Voor de fans is dit in elk geval vreselijk. Hopen op betere tijden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen