Aanstekergooier doet zijn verhaal: 'Hoe kun je zo stom zijn?'

15 mei 2023, 18:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De 32-jarige man die is veroordeeld voor het gooien van een aansteker richting Davy Klaassen heeft zijn verhaal gedaan tijdens de zitting. Voor de politierechter in Dordrecht betuigde hij spijt.

De man uit Roelofarendsveen werd maandag veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook heeft hij in heel Nederland een stadionverbod voor twee jaar. Hij zou een gele BIC-aansteker naar Klaassen hebben geworpen. 

Artikel gaat verder onder video

"Ik deed het in een vlaag van verstandsverbijstering", vertelde de Feyenoord-supporter. "Ik had kortsluiting in mijn hoofd. De grimmigheid van het veld sloeg over op de tribune. Dat uitte zich bij mij verkeerd. Ik was vermoeid, gefrustreerd. Maar gooide zeker niet met de intentie iemand te raken."

Wat er door hem heen ging toen bleek dat hij wel een speler had geraakt? "Eerst euforie", gaf hij toe. "Maar die euforie verdween snel, waarna de wereld om mij heen instortte." De man nam zichzelf zijn actie kwalijk. "Hoe kun je zo stom zijn? Ik heb er verschrikkelijk veel spijt van. Als ik tijd kon terugdraaien had ik dat graag gedaan."

In de nieuwste FCUpdate Podcast wordt uitgebreid gesproken over supportersproblematiek, na de ongeregeldheden bij FC Groningen - Ajax op zondag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je het supporters geweld wil indammen dan denk ik dat dit een vrij lichte straf is.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

“ De grimmigheid van het veld sloeg over op de tribune.” Der heeft er 1 teveel tv gekeken of is een lulverhaal opgehangen. De grimmigheid vanaf de tribune was er al 3 uur voor de wedstrijd begon.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer een die niet in de buurt van de kuip was ,maar toch weer een mening . Met een wijzende vinger alleen naar Feyenoord . Jij weet niet wat er rondom gebeurd is ,niet gezien hoe een tadic ,alvarez gebaren maakte . Het ajax van dit moment is ook de enige club die dat doet ,omdat ze verder niks voetbalend kunnen . Overal heb je mensen die gooien ,maar door de wet amper gestraft. Daarom kunnen wij met zijn alle blijven lullen en wijzen wat we willen . De enige met een oplossing is de regering . Die de wet moeten veranderen zodat je net als in pl mensen afschrikt door zware straffen . Wat de knvb nu doet en dat zei ik al gelijk na fey-aja ,slaat totaal nergens meer op

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Klassieker kan niet zonder een mate van grimmigheid. Er werden door de jaren heen bij veel wedstrijden heel veel aanstekers gegooid. Nu was er eentje raak. Dom is het zeker wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen