'AZ vangt héél hoge transfersom voor Kerkez: anderhalf keer Malacia'

27 mei 2023, 13:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ gaat vermoedelijk een megabedrag ontvangen voor linksachter Milos Kerkez (19). Deed eerst het bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro de ronde, zijn de laatste ontwikkelingen zo dat er meer dan twintig miljoen euro op tafel moet komen. De transfersom loopt mogelijk zelfs op naar anderhalf keer het bedrag dat Tyrell Malacia een jaar eerder opbracht. 

Dat bedrag komt naar voren in onder meer de Turkse media én het Portugese Record. De Hongaarse back moet liefst 22,5 miljoen euro (!) opbrengen in het laadje van de Alkmaarders, waarbij de back zelfs ook nog zo'n 1,3 miljoen euro ontvangt. Er ligt een contract van vijf jaar voor hem klaar in de Portugese hoofdstad. Volgens de Turkse media is Benfica bereid om dat bedrag op tafel te brengen, terwijl er vanuit Portugal nog geluiden zijn dat de topclub probeert om het bedrag nog naar beneden te brengen. 

Artikel gaat verder onder video

Dat is opvallend hoog als je kijkt naar de transfers van de afgelopen zomer: destijds betaalde Manchester United slechts vijftien miljoen euro voor de diensten van oud-Feyenoorder Malacia, terwijl Fredrik Aursnes voor dertien miljoen euro (plus nog bonussen) de overstap maakte naar Benfica. 

Dat Kerkez mogelijk dus nog meer oplevert dan Malacia, komt wellicht door de interlands die hij speelde namens Hongarije. In de Nations League speelde hij onder meer tegen Duitsland een geweldige interland, terwijl hij met zijn negentien jaar ook bij AZ dit seizoen meer dan vijftig duels speelde. Een vertrek lijkt sowieso aanstaande, ook als het bedrag nog iets lager uitvalt. Met de 21-jarige David Møller Wolfe werd de potentiële vervanger van Kerkez deze week namelijk gepresenteerd in Alkmaar.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een hele interessante speler. Of hij echter (al) zoveel geld waard is richting de 20 miljoen daar zet ik wel mijn vraagtekens bij.

Cobus Robijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kerkez is een fantastisch product van de AZ scouting. Max Huiberts kennende wordt Milos de volgende financiële klapper. Benfica is echter een club die de zaakjes nog beter op orde hebben, maakten in zes maanden tijd 100 miljoen winst op Enzo Fernández. Met Mees de Wit en David Møller zijn prima vervangers in huis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen