Champions League raakt voor Juventus uit zicht door mogelijke puntenaftrek

22 mei 2023, 13:28
Foto: © ProShots

Juventus hangt alsnog een puntenstraf boven het hoofd. De Italiaanse voetbalaanklager wil dat de club uit Turijn elf punten gaat inleveren. Twee bronnen die dicht bij de zaak staan, melden dat op maandag aan persbureau Reuters

Eerder dit seizoen kreeg Juventus al vijftien punten in mindering, maar het hoger beroep moest worden afgewacht en dus kreeg De Oude Dame de punten voorlopig terug. Het hoogste sportgerechtshof in Italië wilde de zaak opnieuw gaan bekijken. 

Artikel gaat verder onder video

De officiële uitspraak van de voetbalrechtbank wordt later op maandag verwacht. Met nog drie wedstrijden te spelen dit seizoen staat Juventus tweede in de Serie A met 69 punten. De aftrek van de punten zou betekenen dat het meest succesvolle voetbalteam uit Italië naar de zevende plek daalt en daardoor sowieso geen aanspraak meer maakt op de Champions League. 

Juventus kan ook op geen andere manier meer de Champions League halen, want in de Europa League werd het team van Massimiliano Allegri uitgeschakeld door Sevilla. Bij winst van die competitie werd deelname aan de Champions League veiliggesteld. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen