Sunderland loopt promotie mis, aartsrivaal viert feest alsof kampioenschap binnen is

16 mei 2023, 23:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Championship-promovendus Sunderland mocht zich na een droomseizoen opmaken voor play-offs om promotie naar de Premier League. The Black Cats, de laatste jaren met name bekend geworden van de serie Sunderland 'Til I Die waarin de club afdaalde naar de krochten van het Engelse voetbal, gingen in de halve finale echter ten onder tegen Luton Town (4-3 over twee wedstrijden). 

Sunderland won de thuisontmoeting met 2-1, en reisde dus met uitstekende papieren af naar Kenilworth Road. In de uitbeurt bleek Luton, dat in het reguliere seizoen op een knappe derde plek was geëindigd echter een maatje te groot. Verdediger Gabriel Osho kon de thuisploeg op voorsprong brengen nadat hij attent was in de rebound.

Artikel gaat verder onder video

Feest bij aartsrivaal
In de tweede helft kon Sunderland geen vuist maken, en werd door Tom Lockyer nog dieper in de problemen gedrukt. The Black Cats hadden maar één doelpunt nodig om er een verlenging uit te slepen, maar die kwam er niet. De fans van aartsrivaal Newcastle United konden hun geluk niet op nadat ze zagen dat Sunderland promotie ging mislopen. Bij de 2-0 vierde de supporters massaal feest alsof het kampioenschap binnen was. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen