Supporters van Bayern keren zich via spandoek tegen Mazraoui

21 mei 2023, 22:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Een deel van de Bayern München-aanhang heeft zich tegen Noussair Mazraoui gekeerd. Eerder deze week sprak Mazraoui zijn steun uit aan Zakaria Aboukhlal, die niet met een shirt wilde spelen waarvan het rugnummer in regenboogkleuren was gedrukt.

Tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen RB Leipzig (1-3) werd zaterdag een spandoek getoond met de tekst: 'Alle kleuren zijn prachtig, zowel in Toulouse, München als overal ter wereld. Respecteer onze waarden, Mazraoui!' De fans hadden gezien dat Mazraoui zijn steun uitsprak aan de bekritiseerde Aboukhlal, zijn collega-international bij Marokko.

Artikel gaat verder onder video

Aboukhlal ontbrak vorige week zondag in het competitieduel met Nantes (0-0). Hij weigerde een shirt te dragen waarop het rugnummer in regenboogpatroon was afgedrukt. In een statement op Twitter legde hij uit dat hij zichzelf niet de juiste persoon vond om deel te nemen aan die campagne, die werd georganiseerd in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie (17 mei). "God zegene jou, broeder", reageerde Mazraoui op dat statement. 

De voormalig AZ-aanvaller zei 'iedereen te waarderen'. "Allereerst wil ik benadrukken dat ik ieder individu ten zeerste waardeer, ongeacht hun persoonlijke voorkeuren, gender, religie of achtergrond. Dat principe kan niet genoeg benadrukt worden. Ik heb respect hoog in het vaandel staan, maar dat omvat ook respect voor mijn eigen overtuigingen. Ik vind mezelf niet de beste persoon om deel te nemen aan deze campagne. Ik hoop dat mijn besluit wordt gerespecteerd, net zoals iedereen met respect wil worden behandeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat een slap gezever is dit zeg!! als hij niet met regenboog kleuren op zijn rug wil spelen mag dat toch!! maar de wereld is gewoon gek aan het worden en jullie gaan daar allemaal in mee!! wat is het volgende? transgenders maken een statement?? en nu moeten alle voetballers met regenboog kleuren en een Strapon rondlopen?? flikker toch op stelletje gekke! en straks ook weinig aandacht voor de mensen in het ballet moeten alle voetballers in een tutu het veld op? en kinderdagverblijf heeft ook al liggen janken alle PSV;ers met kind veld op!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen