Ten Hag met knappe prestatie in voetsporen van landgenoten

25 mei 2023, 23:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Erik ten Hag heeft met Manchester United de top vier bereikt en is de derde Nederlandse coach die dit ooit voor elkaar heeft gekregen in de Premier League. Guus Hiddink en Louis van Gaal gingen de oud-trainer van Ajax voor. 

Manchester United won donderdagavond met 4-1 van Chelsea en plaatste zich daarmee voor de Champions League. The Red Devils kunnen niet meer lager eindigen dan vierde en bekronen een goed seizoen. Eerder won de ploeg de EFL Cup al en er staat ook nog een FA Cup-finale tegen stadgenoot Manchester City op het programma. 

Ten Hag is niet de eerste Nederlandse manager die de top vier van de Premier League behaalde. Hiddink werd in het seizoen 2008-2009 derde met Chelsea en behaalde 83 punten. Van Gaal behaalde in het seizoen 2014-2015 zeventig punten en werd vierde met Manchester United. Dit seizoen staat de ploeg van Ten Hag op 72 punten en kan het maximaal op 75 punten komen. 

Robin van Persie is niet meer de laatste Manchester United-speler die dertig of meer goals heeft gemaakt in het seizoen. Marcus Rashford maakte tegen Chelsea de 4-0 en komt dit seizoen ook op dertig doelpunten. Het seizoen is nog niet voorbij, dus het kan nog meer worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen