Ten Hag met knappe prestatie in voetsporen van landgenoten

25 mei 2023, 23:39
Ten Hag met knappe prestatie in voetsporen van landgenoten

Erik ten Hag heeft met Manchester United de top vier bereikt en is de derde Nederlandse coach die dit ooit voor elkaar heeft gekregen in de Premier League. Guus Hiddink en Louis van Gaal gingen de oud-trainer van Ajax voor. 

Manchester United won donderdagavond met 4-1 van Chelsea en plaatste zich daarmee voor de Champions League. The Red Devils kunnen niet meer lager eindigen dan vierde en bekronen een goed seizoen. Eerder won de ploeg de EFL Cup al en er staat ook nog een FA Cup-finale tegen stadgenoot Manchester City op het programma. 

Artikel gaat verder onder video

Ten Hag is niet de eerste Nederlandse manager die de top vier van de Premier League behaalde. Hiddink werd in het seizoen 2008-2009 derde met Chelsea en behaalde 83 punten. Van Gaal behaalde in het seizoen 2014-2015 zeventig punten en werd vierde met Manchester United. Dit seizoen staat de ploeg van Ten Hag op 72 punten en kan het maximaal op 75 punten komen. 

Robin van Persie is niet meer de laatste Manchester United-speler die dertig of meer goals heeft gemaakt in het seizoen. Marcus Rashford maakte tegen Chelsea de 4-0 en komt dit seizoen ook op dertig doelpunten. Het seizoen is nog niet voorbij, dus het kan nog meer worden. 

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Meer over:

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Slim gespeeld, Chelsea balbezit en wachten op een foutje in hun aanval, en het idee geven dat ze konden winnen 😉om vervolgens via snelle uitvallen de nog laag uitgevallen 4-1 overwinning te behalen . Weer een prachtig podium voor MU én natuurlijk Eric Ten Hag . 👍🤝 Congratulations Manchester United.

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Maar Rushford is toch nog niet de speler die hij was in de eerste helft van de competitie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen