Barça-president Laporta bevestigt sensationeel transfergerucht, maar zet ook streep door drie namen

30 juni 2023, 08:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona maakt inderdaad werk van de komst van Arda Güler. De Italiaanse transferspecialist Gianluca Di Marzio meldde donderdagavond dat Deco namens FC Barcelona naar Turkije was afgereisd om het supertalent te overtuigen voor een overstap naar Spanje te kiezen. Barça-president Joan Laporta heeft dat bevestigd. Laporta vertelde tevens dat Marcelo Brozovic níét naar Spanje komt.

Er gaat deze zomer vooralsnog geen dag voorbij zonder dat de naam van Güler de revue passeert in de wandelgangen. De aanvallende middenvelder van nu nog Fenerbahçe wordt gezien als één van de grootste talenten die momenteel in Europa rondlopen. De naam van Güler werd lang gelinkt aan Ajax, maar de Amsterdammers lijken inmiddels kansloos in de strijd om zijn handtekening. De linkspoot kan zich verheugen op de belangstelling van verschillende Europese grootmachten, waaronder Real Madrid en FC Barcelona. De laatstgenoemde stelt nu alles in het werk om hem naar Spanje te halen.

Artikel gaat verder onder video

Laporta bevestigt in gesprek met Tv3 dat Deco, voormalig speler en nu scout bij FC Barcelona, werk maakt van de komst van Güler. “La Liga stelt ons in staat om de operaties uit te voeren die dit jaar niet meetellen. Onze scoutingafdeling volgde Arda. We hebben ook de mening van Deco. We proberen de deal voor volgend jaar rond te krijgen”, aldus Laporta. Fabrizio Romano meldde een paar weken geleden dat Güler voor een gelimiteerde transfersom van 17,5 miljoen euro is op te halen bij Fenerbahçe. De Turkse topclub probeert hem binnenboord te houden, maar gezien de interesse van onder meer FC Barcelona lijkt dat onmogelijk. De Catalanen zullen door hun financiële problemen echter creatief moeten zijn, waardoor de kans aanwezig is dat Güler nog een jaar op huurbasis uitkomt voor Fenerbahçe.

Streep door drie namen

Terwijl Deco zijn handen vol heeft aan de komst van het Turkse supertalent, wacht FC Barcelona-trainer Xavi Hernández nog altijd op een vervanger van de vertrokken Sergio Busquets. De kampioen van Spanje kondigde eerder deze week weliswaar de komst van Ilkay Gündogan aan, maar wil dolgraag nóg een middenvelder halen. FC Barcelona werd de afgelopen dagen gelinkt aan Brozovic, maar de Kroaat komt niet naar Spanje. Romano bracht donderdagavond naar buiten dat hij op weg is naar Al-Nassr. Ook Laporta is daarvan op de hoogte. “Brozovic heeft een aanbieding uit de Saudi League en wij zullen daar niet mee concurreren”, aldus de president van FC Barcelona.

Laporta zet tevens een streep door de komst van Martínez Zubimendi en Joshua Kimmich. Beiden worden genoemd als mogelijke vervangers van Busquets, maar zijn op dit moment te duur voor FC Barcelona. Xavi is een liefhebber van Zubimendi, die momenteel onder contract staat bij Real Sociedad, maar de middenvelder moet zestig miljoen euro kosten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen