Barcelona grijpt ook naast Brozovic en wordt gelinkt aan verrassende vierde keus

29 juni 2023, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Barcelona lijkt definitief naast de komst van Marcelo Brozovic te gaan grijpen. De Kroaat was in beeld om het middenveld van de Spaans kampioen te komen versterken na het vertrek van Sergio Busquets, maar kiest volgens Fabrizio Romano als volgende Europese topspeler voor een toekomst in Saudi-Arabië. Barça zou ondertussen doorschakelen naar een verrassende naam.

Brozovic (30) speelt al sinds 2015 voor Inter, waarmee hij afgelopen seizoen de finale van de Champions League wist te bereiken. Bovendien was de 87-voudig international andermaal succesvol met de Kroatische nationale ploeg, waarmee hij op het WK in Qatar beslag legde op het brons en in de Nations League de finale tegen Spanje bereikte - en verloor. Volgens Romano is hij akkoord met het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo, dat 23 miljoen euro aan de Italianen overmaakt. De deal zou hem in drie seizoenen de lieve som van 100 miljoen euro aan salaris opleveren, zo weet de Italiaan bovendien.

Barcelona zag eerder al een ander vermeend middenveld-target naar Saudi-Arabië vertrekken. Ook Ruben Néves (26, Wolverhampton Wanderers) trekt als relatief jonge speler naar het Midden-Oosten. Aan het rijtje gemiste opvolgers van Busquets kan ook Martín Zubimendi worden toegevoegd. De 24-jarige speler van Real Sociedad verkiest een langer verblijf bij zijn huidige club boven een overstap naar Catalonië, zo werd eerder al duidelijk.

Als vierde keus zou Barcelona nu zijn uitgekomen bij Oriol Romeu. De 31-jarige Spanjaard genoot een groot deel van zijn opleiding op La Másia, maar vertrok in 2011 naar Chelsea. Via Valencia, VfB Stuttgart en Southampton belandde hij afgelopen zomer bij FC Girona. Namens die club speelde hij 33 wedstrijden in La Liga en eindigde hij keurig als tiende, waarbij de club zelfs lang in de race was voor Europees voetbal. De middenvelder zou een goedkoop alternatief zijn voor bovengenoemde opties; Romeu zou voor nog geen vijf miljoen euro op te pikken zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen