Bayern heeft eerste zomeraanwinst binnen, 'transfer kan gevolgen hebben voor Gravenberch'

9 juni 2023, 10:04
Foto: © ProShots

Bayern München heeft de eerste zomeraanwinst binnen. Konrad Laimer (26) komt transfervrij over van RB Leipzig, zo heeft de Duitse kampioen vrijdagochtend bevestigd. Toch is de club daarmee nog lang niet uitgewinkeld; onder meer Sofyan Amrabat zou in beeld zijn als verdere versterking van het elftal. Bovendien heeft de koopjesjacht van Bayern mogelijk ook gevolgen voor de toekomst van Ryan Gravenberch.

Bayern werd al langere tijd gelinkt aan de Oostenrijker, die al sinds 2017 uitkomt voor de topclub uit Leipzig. In zijn kielzog lijkt Der Rekordmeister ook transfervrij bij een andere binnenlandse concurrent te gaan shoppen. De Portugees Raphaël Guerreiro, een oude bekende van trainer Thomas Tuchel, zou op het punt staan om voor drie jaar te gaan tekenen in Beieren. 

Artikel gaat verder onder video

De komst van Laimer leek dus al langer in kannen en kruiken, maar volgens Fabrizio Romano kreeg Bayern op het laatste moment nog wel concurrentie vanuit Engeland. "Verschillende Premier League-clubs probeerden hem nog te verleiden maar hadden geen kans; hij wordt de eerste aankoop voor het seizoen 2023-24", schrijft de Italiaan op Twitter. 

Met de komst van Laimer is het vernieuwde Bayern-middenveld nog niet af. Joshua Kimmich zou door Tuchel van de 'zes' naar de meer offensieve 'acht'-positie geschoven worden, waardoor de komst van een nieuwe verdedigende middenvelder prioriteit geniet in München. Declan Rice (West Ham United) geldt als topkandidaat. Mocht zijn komst onhaalbaar blijken, dan zou de club door willen schakelen naar Sofyan Amrabat, zo melden verschillende Italiaanse en Duitse media vrijdag. De oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord lijkt te gaan vertrekken bij het Italiaanse Fiorentina, waarmee hij deze week de finale van de Conference League verloor van - uitgerekend - West Ham United. 

Amrabat speelde zich vooral op het voorbije WK in Qatar in de kijker van de mondiale top. Met de nationale ploeg van Marokko verbaasde hij vriend en vijand door de halve finale te bereiken, als eerste Afrikaanse land ooit. Amrabat maakte grote indruk als controleur en wordt in verband gebracht met onder meer FC Barcelona en Manchester United. Bayern kan nu dus aan dat imposante rijtje worden toegevoegd, als de berichtgeving klopt. 

Door de komst van Laimer en Rice of Amrabat wordt het aantal opties dat Tuchel volgend seizoen voor het middenveld krijgt wellicht te groot. Daarom zou de club afscheid kunnen gaan nemen van ten minste één middenvelder; Leon Goretzka óf Ryan Gravenberch. Laatstgenoemde staat naar verluidt nog altijd in de belangstelling van Liverpool. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen