Druk op Flick loopt nog verder op: Duitsland blameert zich ook tegen Colombia

20 juni 2023, 23:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De druk op de Duitse bondscoach Hansi Flick neemt steeds grotere vormen aan. Nadat Die Mannschaft vrijdag in het oefenduel met Polen onderuit ging, was dinsdag Colombia ook te sterk in een vriendschappelijk duel in Keulen. 

Flick verraste met zijn opstelling, waarin geen plaats was voor de man die tegen Polen nog de aanvoerdersband mocht dragen. De veelbesproken Joshua Kimmich begon op de bank, maar kwam tien minuten voor tijd alsnog in het veld voor Ilkay Gündogan. Op dat moment stonden de Duitsers al met 0-1 achter. 

Artikel gaat verder onder video

Tien minuten na rust had Liverpool-aanvaller Luis Díaz namelijk voor een voorsprong voor de Zuid-Amerikanen gezorgd. Hij kopte knap raak uit een voorzet van Juan Cuadrado en liet daarmee doelman Marc-André Ter Stegen volstrekt kansloos. 

Diezelfde Cuadrado bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 0-2 door een strafschop binnen te schieten. De nieuwe nederlaag doet de positie van Flick weinig goed. Sinds het WK, waarop de groepsfase het eindstation was, wist hij Duitsland alleen naar een zege op Peru te leiden. Daarna werd verloren van België en nu dus ook Polen en Colombia. Oekraïne hield de ploeg tussendoor op een 3-3 gelijkspel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Flick is net als onze Koeman ongeschikt voor topvoetbal titels. Paniek in de Mannschafttent, nu nog bij Oranje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen