Jude Bellingham verrast met rugnummer bij Real Madrid: iconisch en nostalgisch

15 juni 2023, 21:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jude Bellingham werd donderdag officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Real Madrid. De negentienjarige Engelse middenvelder heeft voor een opvallend rugnummer gekozen bij de Koninklijke: 5. Het rugnummer wordt doorgaans door verdedigers gedragen, maar Bellingham heeft een goede reden voor zijn keuze.

Bellingham speelde tot nu toe tijdens zijn nog prille carrière in clubverband met het rugnummer 22. Het rugnummer 22 wordt bij Real Madrid op dit moment gedragen door Antonio Rüdiger, maar Bellingham heeft überhaupt geen moeite gedaan om het nummer te bemachtigen. 

Artikel gaat verder onder video

De Engelsman wendde zich in plaats daarvan tot een andere ploeggenoot: Jesús Vallejo. Laatstgenoemde droeg het rugnummer 5 de afgelopen twee seizoenen bij Real Madrid, maar zal het rugnummer voor komend seizoen op speciaal verzoek van Bellingham afstaan aan het toptalent.

“Ik wil Jesús Vallejo bedanken. Hij is een aardige jongen en ik ben hem zeer dankbaar”, vertelde Bellingham tijdens zijn presentatie. Bellingham treedt met zijn keuze voor het rugnummer 5 in de voetsporen van Zinédine Zidane, die aan het begin van deze eeuw bij Real Madrid furore maakte met het rugnummer. Andere legendarische oud-spelers die het rugnummer 5 bij Real Madrid droegen zijn Fernando Redondo en Fernando Hierro.

Bellingham geeft toe dat de keuze voornamelijk vanwege Zidane is gevallen op het legendarische rugnummer. “Ik bewonder Zidane. Hij heeft een geweldige status bij deze club en nu heb ik dit rugnummer”, jubelt de van Borussia Dortmund overgekomen middenvelder. “Ik ben een andere speler dan Zidane, maar het rugnummer inspireert me.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen