Kleurrijke Telstar-directeur Pieter de Waard maakt opvallende carrièremove: van de bestuurskamer naar de tap

13 juni 2023, 22:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Pieter de Waard (62) heeft afscheid genomen van zijn club Telstar. Na ruim zeventien jaar als directeur van de club te hebben gefungeerd, is het tijd voor iets anders. De immer kleurrijke bestuurder heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden in de horeca-wereld: hij gaat werken voor een IJmuidense strandtent.

Dat meldt VI-journalist Simon Zwartkruis althans op Twitter. "Hij gaat aan de slag bij strandpaviljoen Zeezicht. In de bediening. Schitterende carrière-move. Gaat dat zien", schrijft Zwartkruis aan zijn volgers. 

Artikel gaat verder onder video

Flamboyant
De Waard kwam in zijn rol als directeur van het bescheiden Telstar regelmatig met zijn immer flamboyante voorkomen en zijn bijzondere acties in het nieuws. Zo stelde hij in 2021 Louis van Gaal voor één wedstrijd aan als trainer. Wie als assistent van de toenmalig bondscoach wilde fungeren, kon daarvoor een lot kopen. De inkomsten die daarmee gegenereerd werden kwamen vervolgens weer ten goede aan de club.

Voorzitter
Daarnaast deed De Waard in 2019 een poging om het voorzitterschap van de KNVB op zich te nemen. Hij stelde zich kandidaat voor de functie, maar werd uiteindelijk niet verkozen tot opvolger van Michael van Praag; dat werd Just Spee. Tegenover de NH Nieuws meldde hij in januari al dat hij per 1 juli zou terugtreden uit zijn bestuursfunctie bij Telstar. Daarna zou het tijd zijn voor 'lekker wat anders doen.' Dat 'anders' lijkt hij nu dus te hebben gevonden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen