Krijgt Feyenoord te weinig voor Kökcü? 'Ajax had destijds met Frenkie en De Ligt hetzelfde'

11 juni 2023, 08:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Orkun Kökcü heeft zijn transfer van Feyenoord naar Benfica afgerond. De Rotterdammers incasseren een bedrag van rond de dertig miljoen euro, plus een doorverkoopclausule. Volgens Marco van Basten had er wellicht meer ingezeten, als er beter onderhandeld was.

Volgens de voormalig aanvaller zijn Portugese clubs beter in onderhandelen dan Nederlandse clubs. “Kökcü wordt voor relatief weinig geld verkocht”, vindt de analist bij Ziggo Sport. Feyenoord is overigens niet de enige club die spelers voor te weinig geld weg doet, volgens San Marco gebeurt dat ook in Amsterdam nog weleens.

Artikel gaat verder onder video

“Als je keek in het seizoen van Frenkie de Jong, Hakim Ziyech. Toen verkochten de Portugese clubs ook spelers voor 100 à 120 miljoen euro aan Atlético Madrid. De Ajacieden gingen voor maximaal 75 miljoen euro weg. Blijkbaar kunnen die Portugezen veel beter onderhandelen dan de Nederlandse clubs”, vervolgt Van Basten.

“Antony en Lisandro Martinez zijn dan wél goed verkocht. Dat soort bedragen kun je er blijkbaar voor krijgen. Toen Ajax Matthijs de Ligt verkocht, konden ze er denk ik meer voor krijgen.” Datzelfde gaat voor de aanvoerder van Feyenoord ook op, denkt Van Basten, als er harder onderhandeld was door de Rotterdammers.

Geen grote stap voorwaarts
Dat Kökcü de stap naar Benfica zet, verbaast Van Basten enigszins. “De Portugese competitie is vergelijkbaar met die van Nederland. Iets fysieker wellicht en de topclubs vind ik iets sterker, maar de rest van de competitie is vergelijkbaar. Hij zal er wel gelukkig mee zijn, maar het is geen grote stap voorwaarts”, oordeelt Van Basten. “Ik zou een stap naar Duitsland of Frankrijk logischer vinden als je in Nederland weggaat. Portugal is niet direct een hogere competitie.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalrrrrr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zullen we Kokcu niet met Frenkie de Jong en de Ligt vergelijken? Appels met peren is dat. De beste man heeft het jij Feyenoord tegen FC Emmen en Cambuur laten zien. Op champions league niveau nul ervaring.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten 1e gaan we weer er vanuit dat alle bedragen en procenten kloppen . Terwijl we ook weten dat er veel van de media niet waar is . Maar goed 25 plus 5 en 25 procent doorverkoop . Kom je normaal gesproken boven de 40 uit . Ik zie ook liever 40 ml in eens ,maar dat doen weinig clubs meer . Voor iemand zonder cl ,ek,wk ervaring is dat toch redelijk goed . Er wordt heel negatief gedaan waarschijnlijk door het verleden . Maar je ziet bij Feyenoord duidelijk een stijgende lijn de laatste jaren . Er wordt gewoon een goed beleid gevoerd . Goedkoop inkopen , veel duurder verkopen . En nu met de cl straks achter hun naam , kan feyenoord nog meer vragen . En ga je in de buurt komen met de bedragen hierboven

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat komt natuurlijk ook door de extreme prijsverhogingen de afgelopen jaren. Plus Arne Slot haalt echt het beste uit z'n materiaal.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot en te kloese zijn een goed duo . En je ziet dat dat heel belangerijk is voor elke club ( kijk bij ajax ten hag en overmars). Prettig als dat zo werkt tussen de trainer en ad/ td . Je kan zeggen dat een trainer een passant is , maar hij moet toch met die aankopen werken

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

precies dat die doorverkoop percentage op elk transfer pak je geld. Ook omdat ie uit eigen opleiding komt blijf je cashen . Alleen die domme zwakzinnige die zomaar dingen roepen snappen dat niet.

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zerrouki voor een habbekrats gekocht en dat vonden die Feyenoorders veel geld. Zelf verkopen voor 30/mio ( Kokcu) die niet beter is dan Zerrouki. Twente had min. 15/mio moeten vragen. Jammer Jan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen