Man United-fan gearresteerd tijdens FA Cup-finale vanwege walgelijk shirt met rugnummer 97

3 juni 2023, 19:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Londense politie heeft zaterdag op Wembley een supporter van Manchester United gearresteerd tijdens de FA Cup-finale tegen Manchester City (2-1 nederlaag). Reden hiervoor was het shirt dat de fan droeg met rugnummer 97 en de tekst 'not enough'.

Tijdens de finale ging op Twitter een foto viraal van een toeschouwer op Wembley. Hij droeg een shirt van United, met het rugnummer 97 en de tekst ‘not enough’ (niet genoeg, red.) erboven. Het shirt leidde tot walging op Twitter. 

Artikel gaat verder onder video

Volgens sommigen refereert de supporter van United met het shirt namelijk aan de Hillsboroughramp van 1989. De ramp op Hillsborough eiste van 97 supporters van aartsrivaal Liverpool het leven, nadat er tijdens het duel met Nottingham Forest paniek ontstond op de tribunes, hetgeen weer een stormloop van toeschouwers tot gevolg had.

Kort na de wedstrijd liet de Londense politie via Twitter weten dat de desbetreffende United-supporter inmiddels is gearresteerd. “We weten van de foto en hebben de persoon samen met de beveiligers op Wembley geïdentificeerd. Hij wordt verdacht van het verstoren van de openbare orde en is gearresteerd en in hechtenis genomen”, zo klinkt het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen