Steward toont vriend van Vinícius Junior banaan: ‘Handen omhoog, dit is mijn pistool voor jou’

17 juni 2023, 22:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Een nieuwe racismerel is zaterdagavond geboren in Spanje. Voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd tussen Brazilië en Guinee in het Estadi Cornellà-El Prat in de buurt van Barcelona zou Felipe Silva, een vriend van Vinícius Junior, namelijk racistisch zijn bejegend door een steward.

Felipe Silva was in het Estadi Cornellà-El Prat aanwezig om zijn vriend Vinícius Junior aan het werk te zien. De superster van Real Madrid begon in de basis bij Brazilië, dat vanaf 21.30 uur oefent tegen Guinee. Felipe Silva werd vlak voor de aftrap in het stadion, vrijwel direct na de toegangspoortjes, racistisch aangesproken door een steward, melden diverse Braziliaanse media, waaronder Globo.

Artikel gaat verder onder video

De steward riep Felipe Silva naar verluidt een halt toe, haalde daarna een banaan uit zijn zak en riep vervolgens tegen de vriend van Vinícius Junior: “Handen omhoog, dit is mijn pistool voor jou.” Vervolgens ontstond er onrust in het stadion. Felipe Silva ging verhaal halen, waarna diverse stewards moesten ingrijpen. De beelden verspreiden zich razendsnel op social media.

Het betekent een nieuw dieptepunt in Spanje op raciaal vlak. Vorige maand werd Vinícius Junior in de uitwedstrijd van Real Madrid tegen Valencia bijvoorbeeld nog racistisch toegezongen door supporters van Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ophef om helemaal niks. De lontjes zijn te kort en de tenen zijn te lang. Als je je gediscrimineerd voelt omdat iemand een banaan trekt dan is je zelfbeeld wel heel erg laag. Sta er boven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen