Szymon Marciniak ligt week voor fluiten Champions League-finale onder vuur

2 juni 2023, 09:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Szymon Marciniak is een week voordat hij de Champions League-finale moet fluiten in opspraak geraakt. De 42-jarige Poolse scheidsrechter ligt onder vuur omdat hij deze week een toespraak heeft gehouden op een extreemrechtse bijeenkomst. De UEFA is een onderzoek gestart naar Marciniak en brengt naar verwachting deze vrijdag een statement naar buiten.

"De UEFA is op de hoogte van de beschuldigingen met betrekking tot Szymon Marciniak en eist dringend opheldering. De UEFA en de hele voetbalgemeenschap verafschuwen de 'waarden' die door deze groep worden gepromoot en nemen deze kwestie zeer serieus", zo laat de Europese voetbalbond in een eerste verklaring weten aan Poolse en Britse media.

Artikel gaat verder onder video

Marciniak was afgelopen maandag een van de sprekers bij de Everest-bijeenkomst ter promotie van de extreemrechtse Konfederacja-partij. Slawomir Mentzen, de organisator van de bijeenkomst en tevens  leider van de partij, is een controversiële politicus. "We zijn tegen joden, gays, abortus, belasting en de Europese Unie", somde hij in 2019 de vijf belangrijkste punten van zijn partij op.

Het is op dit moment niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn van Marciniaks aanwezigheid op de bijeenkomst. Zoals het nu staat, fluit hij volgende week zaterdag de finale van de Champions League tussen Manchester City en AC Milan. Eerder dit seizoen leidde hij ook al de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rayman3
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Even jullie artikel aanpassen, het is Manchester City - Internazionale, niet AC Milan ;-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen