Van Basten snapt helemaal niks van transferkeuze Kökçü en veroorzaakt stevige discussie bij Rondo

12 juni 2023, 21:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Marco van Basten snapt heel weinig van de keuze van Orkun Kökçü. De middenvelder verruilde Feyenoord voor Portugees-kampioen Benfica. Tijdens het programma Rondo van Ziggo Sport gingen de analisten in op de overstap, waarna Van Basten de kans grijpt om zijn duidelijke mening te verkondigingen. 

“Ik vind het geen goede keuze”, begint de oud-voetballer. “Ik vind de Nederlandse competitie gelijkwaardig aan de Portugese competitie, dus wat is zijn winst?”, vraagt Van Basten zich af. Wytse van der Goot noemt het spelen van de Champions League een pluspunt. “Maar dat doet Feyenoord toch ook? Ga je naar een andere omgeving of naar een betere competitie? Hij gaat er toch niet op vooruit?”, vraagt de oud-Ajacied zich allemaal af.

Artikel gaat verder onder video

Stevige discussie
Vervolgens geeft Gullit zijn mening. “Ik vind Benfica een mooie club.” Van Basten is het totaal oneens met zijn collega. “Dat vind ik dus geen argument. Feyenoord is ook een geweldige club, ook een groot stadion. De competitie is vergelijkbaar, dus vertel mij de winstpunten”, zegt Van Basten, die vervolgens op geen enkele bijval kan rekenen van zijn tafelgenoten. “Er zit toch echt wel een verschil tussen Feyenoord en Benfica? Benfica doet bijna jaarlijks mee in de Champions League, Feyenoord niet”, reageert Youri Mulder. 

Vervolgens wordt Van Basten geconfronteerd met uitspraken die hij wel eens eerder deed in uitzendingen van Rondo. “Jij zegt altijd dat spelers niet te snel de stap moeten maken naar een topclub in het buitenland. Ga naar een club waar je speelt, zeg jij altijd”, zegt Van der Goot, waarna Van Basten zijn antwoord klaar heeft liggen. “Ga dan naar een grote competitie, bijvoorbeeld in Duitsland, Italië of Frankrijk. Bij Benfica speel je twee topwedstrijden: tegen Porto en Sporting. In de rest van het seizoen speel je voor drie- tot vierduizend man”, gaat de oud-spits verder. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat kraamt Marco net als Rafael ook onzin uit. Benfica heeft afgelopen seizoen in de CL de kwartfinale gehaald. Dat zie ik Feyenoord volgend seizoen niet halen. En Nederlandse clubs hebben het altijd lastig tegen Portugese clubs dus ĺk vind de Portugese competitie beter dan de Eredivisie

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is weer de waan van de dag bij van Basten. Als trainer had hij ook al die valkuil. Zelfreflectie is hem vreemd. Zeker ook geen spiegel(s) in huis. Als je als Kokcu naar een absolute europese topploeg verkast heb je minder kans om te spelen en dus ook minder kansen om jezelf te ontplooien. Bij een subtopper als Benfica kan hij de absolute sterspeler worden, doordat hij daar als bepalende speler gaat fungeren. Hij gaat er ook nog eens flink in salaris op vooruit, dus die keuze is in mijn ogen de beste. Hoeveel voorbeelden wil je nog hebben van goede spelers in de ED, die het uiteindelijk bij hun "droomclub" in het buitenland niet hebben kunnen waarmaken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen