Verweij trekt conclusie over Mislintat's zoektocht naar nieuwe spits Ajax: 'Hij zou heel interessant zijn'

2 juni 2023, 18:55
Foto: © ProShots

Ajax heeft mogelijk Alexander Sørloth op de radar. De Noorse spits staat onder contract bij Real Sociedad en heeft dezelfde zaakwaarnemer als Kjetil Knutsen. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat gaf eerder deze week aan dat hij met de zaakwaarnemer over meer dingen sprak dan alleen het contract van Knutsen én dat Ajax een spits zoekt. 

Dus trekt Ajax-watcher Mike Verweij de conclusie dat Sørloth mogelijk wel de nieuwe aanvalsleider wordt van de Amsterdammers in de komende zomer. “Misschien wordt er wel een speler van Real Sociedad gehaald”, reageerde de journalist in de Kick-Off-podcast op de vraag of Knutsen spelers wil meenemen van FK Bodø/Glimt.

Artikel gaat verder onder video

Mislintat vertelde dat Ajax op zoek is naar een spits en sprak dus met de zaakwaarnemer van Knutsen, die ook de diensten vertegenwoordigt van Sørloth. “Alexander Sørloth. Die heeft dezelfde zaakwaarnemer als Knutsen. Mislintat vertelde dat Ajax op zoek is naar een spits. Dus misschien dat Sørloth wel in beeld komt”, dacht Verweij. “Dat zou heel interessant kunnen zijn. Ook omdat Mislintat aangaf dat hij met de zaakwaarnemer van Knutsen had gesproken over verschillende onderwerpen.” 

Voormalig FC Groningen-aanvaller Sørloth vertrok in 2018 voor negen miljoen euro naar Crystal Palace en had vervolgens wisselende successen in het buitenland. Uiteindelijk kwam hij via onder anderen AA Gent en Trabzonspor terecht bij RB Leipzig, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Real Sociedad. In LaLiga maakte hij afgelopen voetbaljaar twaalf doelpunten en gaf hij twee assists in 33 officiële wedstrijden. Hij staat dus in de komende zomer onder contract bij RB Leipzig, waar zijn verbintenis tot 2025 loopt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
avatar

Zegt iets over de ambities van Ajax. Wat een club is dat ook, Eerst Heitinga smeken om trainer van Ajax 1 te worden en zn baan als trainer Jong Ajax kwijt is en nu afgedankt worden en met lege handen te staan in het begin van zijn trainers carrière.

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

Klopt, maar helaas gebeurt bij PSV precies hetzelfde met Van Nistelrooy in feite. Die ook nog eens aangaf niet te willen toen ze het hem de eerste keer vroegen. Sneu voor dit soort gasten. Enorm valse start.l

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Ziet er naar uit dat ajax zijn dna gaat verliezen . Van de namen die nu rond gaan moet je als ajacied niet vrolijk worden .

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
avatar

Daar gaan we weer, Vriendjes politiek !!!

Allback
Link gekopieerd!
avatar

27 jaar en geen neusje voor de goal. Dit mag toch niet je gewenste spits zijn na een rampseizoen. Type Dolberg.

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Als hij ook maar 1 cm meer omhoog kijkt al beter dan spierbundel brobbey van 17 mil 🤣. Maar ben het wel eens dat je niet vrolijk wordt als ajacied met de namen die voorbij komen . Ook die van trainers en bestuursleden ad etc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen