'PSV-target De Ketelaere meldt zich in Milaan en heeft bedenkingen bij stap naar Eindhoven'

20 juli 2023, 17:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV-target Charles de Ketelaere heeft zich donderdag weer gemeld op het trainingscomplex van AC Milan. De 22-jarige Belg kreeg van de Italiaanse topclub een extra vakantie na zijn deelname aan het EK onder 21, de Milanezen zouden bovendien openstaan voor een al dan niet tijdelijk vertrek van de aanvallende middenvelder. De Ketelaere is volgens Italiaanse media echter niet overtuigd of een stap naar Eindhoven de juiste zou zijn.

Dat schrijft Tuttomercatoweb donderdagmiddag. De Ketelaere werd afgelopen zomer nog voor een lieve som van 35 miljoen euro overgenomen van Club Brugge, waarmee hij drie jaar op rij kampioen van België werd. Zijn eerste seizoen bij de Rossoneri was er echter eentje om snel te vergeten. In veertig wedstrijden - voornamelijk als invaller - kwam de Belg geen enkele keer tot scoren en leverde hij welgeteld één assist af aan een teamgenoot.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel De Ketelaere na zijn matige debuutseizoen niet in aanmerking lijkt te komen voor een basisplaats, hoopt Milan een groot deel van de betaalde transfersom terug te verdienen mocht het deze zomer al tot een afscheid komen. De vraagprijs zou bij een definitieve overgang op 30 miljoen euro zijn bepaald, een bedrag dat PSV niet kan en wil betalen.

Een huurconstructie zou voor de Eindhovenaren, die op zoek zijn naar een vervanger van Xavi Simons, wél een uitkomst kunnen bieden. De Ketelaere zou echter twijfelen aan de mogelijkheid om een jaar in de Eredivisie te spelen. "De speler lijkt in afwachting van eventuele andere aanbiedingen niet erg overtuigd te zijn van de Nederlandse bestemming", schrijft Tuttomercatoweb. PSV zou echter de meest concrete optie zijn die zich voralsnog heeft aangediend. Ondertussen lijkt De Ketelaere 'gewoon' met de selectie van de Milanezen af te reizen naar de Verenigde Staten, waar de club een aantal oefenwedstrijden zal gaan afwerken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Overmars wil De Kittelare ook graag

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen