Riyad Mahrez wordt met megasalaris de volgende grote ster in Saudi-Arabië

28 juli 2023, 13:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Riyad Mahrez wordt de volgende topvoetballer in Saudi-Arabië. Manchester City en Al-Ahli hebben een akkoord bereikt over een transfer van de aanvaller. Volgens The Athletic bedraagt de afkoopsom 35 miljoen euro, plus 5 miljoen euro aan bonussen.

Met pijn in het hart neemt Mahrez afschid van Manchester City. "Dit is het einde van een onvergetelijk hoofdstuk in mijn leven, een reis van vijf jaar vol talloze herinneringen. Voordat ik vertrek, wil ik het bestuur, de manager en de stad bedanken voor de kans die ze mij hebben gegeven om mij op het hoogste niveau te bewijzen", aldus de aanvaller, die ook de supporters van de Engelse club bedankt.

Artikel gaat verder onder video

Mahrez werd donderdag medisch gekeurd bij Al-Ahli, dat vorig seizoen promoveerde naar de Saudi Pro League. De ex-speler van Leicester City en Manchester City heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen. Er is een optie om nog een jaar langer met elkaar door te gaan.

Volgens eerdere berichtgeving van The Athletic kan Mahrez zo'n 25 miljoen euro per seizoen verdienen bij Al-Ahli. Hij speelde sinds 2018 voor Manchester City en kwam tot 236 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 78 keer scoorde. Zijn contract in het Etihad Stadium liep nog twee jaar door.

Ondertussen probeert Manchester City wel om Bernardo Silva uit Saudische handen te houden. De Portugees staat in de belangstelling van Al-Hilal. Eigenlijk had de Premier League-kampioen ook Mahrez willen behouden, maar zijn persoonlijke wens om het aanbod van Al-Ahli te accepteren lijkt doorslaggevend te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen