'Thiago Alcantara wil Liverpool verlaten en zet zinnen op verassende terugkeer'

13 juli 2023, 19:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Thiago Alcantara (32) zou zijn zinnen hebben gezet op een zomers vertrek bij Liverpool. De technisch begaafde middenvelder zou hebben besloten dat zijn toekomst ligt bij de club die hij in 2013 verliet: Barcelona.

Dat schrijft de Belgische journalist Sacha Tavolieri althans op Twitter, hij beroept zich op "bronnen binnen Liverpool". Volgens de Belg is Thiago "meer dan gebrand" om terug te keren bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en reeds in 2009 zijn debuut als profvoetballer mocht maken. Hoewel er van een transfer nog lang geen sprake is, zou een terugkeer van Thiago naar Catalonië volgens Tavolieri "een concrete mogelijkheid" zijn.

Artikel gaat verder onder video

De komst van Thiago zou passen binnen de wensen van Barcelona-trainer Xavi. Na het vastleggen van de transfervrije Ílkay Gündogan (Manchester City) en Iñigo Martínez (Athletic Club) zou de oefenmeester het liefst nog twee extra middenvelders aan zijn selectie toevoegen. Waar Oriol Romeu als gegadigde voor de positie van de vertrokken Sergio Busquets geldt, zou Thiago een concurrent van Frenkie de Jong voor de andere twee posities in de middellinie kunnen worden.

Of het terughalen van Thiago in de financiële (on)mogelijkheden van de Spaanse kampioen past, valt nog te bezien. Het feit dat hij inmiddels 32 is en zijn Liverpool-contract in de zomer van 2024 afloopt zouden echter wel kunnen betekenen dat zijn transfersom lager uitvalt dan de 22 miljoen euro die The Reds drie jaar geleden overmaakten aan Bayern München om de Spanjaard binnen te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen