Sven Mislintat maakt via tussenpersoon 'opvallende' deal van vier miljoen euro

15 augustus 2023, 09:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft in hoofdlijnen een akkoord bereikt met Chivas de Guadalajara over de transfer van Jorge Sánchez, zo meldt De Telegraaf. De clubs zijn een transfersom van vier miljoen euro en een doorverkooppercentage van tien procent overeengekomen. Of Sánchez eerst wordt gehuurd met een verplichte optie tot koop of direct wordt gekocht, is nog een punt van discussie. Sánchez moet bovendien zelf nog beslissen of hij de transfer wil maken.

De Amsterdammers hebben volgens de krant - zonder medeweten van Sánchez - een tussenpersoon ingeschakeld om de deal te maken. De handelswijze wordt door Mike Verweij 'opvallend' genoemd. "Maar het geeft aan dat directeur Sven Mislintat Sanchez liever ziet vertrekken dan blijven", schrijft de Ajax-watcher, die dat op zijn beurt 'bijzonder' vindt, daar Sánchez in de zomer de Gold Cup won met Mexico en bij Ajax de keuze wat betreft rechtsbacks niet reuze is.

Artikel gaat verder onder video

Dat Ajax en Chivas (in hoofdlijnen) akkoord zijn over de transfer van Sánchez, komt voor de zaakwaarnemer van de Mexicaan als een verrassing. Hij zegt niets te weten van een concrete aanbieding.

Ajax nam Sánchez een jaar geleden voor zo'n vijf miljoen euro over van Club América. De rechtsback werd gehaald als vervanger van Noussair Mazraoui, die transfervrij de overstap naar Bayern München had gemaakt. Sánchez was in zijn eerste seizoen in dienst van Ajax niet verzekerd van een basisplaats en moest op de rechtsbackpositie vaak voorrang moeten verlenen aan Devyne Rensch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sanchez is altijd beter dan Rensch. Hij heeft veel goed werk in het Mexicaanse elftal gedaan. Als hij bij Ajax niet goed functioneert volgens de kenners dan ligt het aan de slechte collega's in het elftal en niet aan Sanchez alleen. Gisteren de oefenwedstrijd van Ajax gezien, wat een brandhout staat er op het veld en zoals het er nu uitziet gaat Ajax dit seizoen geen kampioen worden. Berghuis, Klaassen, Vos, Gooijer, Rasmussen bij de rest van het brandhout.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook weer zo'n schimmige deal, via een tussenpersoon. Dacht dat deze handelswijze niet kon en verboden was bij de FIFA en UEFA

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet overdreven moralistisch doen, in de hele politiek en ook in het bedrijfsleven in de economie van ons land worden schimmige deals gemakt. Dus laat Mislintat maar zijn werk doen, als Ajax maar weer goed speelt. Mislintat staat voor MAGA, Make Ajax Great Again !!!

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelf weet ik ook nog niet hoe ik over Mislinat moet denken. Hij is ieder geval niet zoals Marc Overmars die ik veel beter vond.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen