Ajax verliest achter gesloten deuren van Go Ahead; negatieve hoofdrol Steven Berghuis

14 augustus 2023, 15:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / Ajax TV

Ajax is maandagmiddag in een oefenduel onderuit gegaan tegen Go Ahead Eagles. Achter gesloten deuren maakte Thibo Baeten na een fout van Steven Berghuis het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Ajax verschenen met Davy Klaassen en Carlos Forbs twee spelers aan de aftrap die afgelopen weekend (als invaller) in actie kwamen tegen Heracles Almelo (4-1 winst). Diant Ramaj, Jorge Sánchez, Thibo Baeten, Tristan Gooier, Owen Wijndal, Silvano Vos, Mika Godts, Christian Rasmussen en Berghuis waren de andere basisspelers.

Artikel gaat verder onder video

In een eerste helft waarin Ajax de overhand had, kwam Go Ahead Eagles na een halfuur op voorsprong. Een verkeerde kaats van Berghuis werd keihard afgestraft door de bezoekers uit Deventer. Op aangeven van Sylla Sow prikte Baeten van dichtbij raak.

Het lukte Ajax niet om zich, onder toeziend oog van onder meer Calvin Bassey, in de wedstrijd terug te knokken. De Amsterdammers waren via Godts, die de paal raakte, een kwartier voor tijd nog het dichtst bij de gelijkmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zak patat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Go ahead blijkt toch al een paar jaar lastig te zijn voor Ajax !

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het begon bij mij met een teleurstelling toen ik het bericht las dat Berghuis bij Ajax blijft. Ze willen bij Ajax maar niet inzien dat Berghuis als basisspeler totaal ongeschikt is. Je hebt aan Berghuis weinig, hij grossiert in onmogelijke combinaties met/door foute passes, hij maakt weinig doelpunten, hij komt loom traag en slap niet scherp over. In de oefenwedstrijd tegen Go Ahead werd dit bevestigd. Klaassen en Berghuis als de meest ervaren spelers brachten niets en dan ook niets. Klaassen ook weg doen Ajax. Trouwens de hele ploeg was driemaal niks. Van een Go Ahead dat door AZ werd weg gespeeld op de Toekomst verliezen is een schande. Al met al heb ik het voorgevoel dat dit seizoen Ajax weer niet succesvol zal zijn. Het wordt een strijd van AZ tegen PSV en één van de 2 wordt kampioen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen