Noodlot slaat meteen toe voor Jurriën Timber bij Arsenal

14 augustus 2023, 17:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jurriën Timber heeft een serieuze knieblessure overgehouden aan de wedstrijd tussen Arsenal en Nottingham Forest (2-1). Volgens de Daily Mail maakt Arsenal zich ernstige zorgen over de verdediger en staat hij 'eerder maanden dan weken' aan de kant. De Telegraaf maakt eveneens melding van een maandenlange absentie, als gevolg van letsel aan de voorste kruisband.

Het ging vrijwel direct na rust mis voor Timber. De verdediger zakte, terwijl er niemand in zijn buurt stond, door zijn knie en ging meteen naar de grond. Aan het einde van de eerste helft was Timber in botsing gekomen met Brennan Johnson, waar hij een pijnlijke knie aan had overgehouden.

Timber verscheen na rust desalniettemin op het veld. Lang hield de Oranje-international het echter niet vol. Na een korte blessurebehandeling werd Timber vervangen door Takehiro Tomiyasu. Arsenal heeft meerdere tests en scans gedaan. De vrees leeft dat de knieband van de verdediger beschadigd is.

Timber maakte als basisspeler zijn eerste minuten in de Premier League. Vorige week debuteerde de multifunctionele verdediger in de strijd om de Community Shield tegen Manchester City (winst na penalty’s) officieel voor Arsenal.

Arsenal won de wedstrijd tegen Nottingham Forest met 2-1. Eddie Nketiah en Bukayo Saka waren voor rust trefzeker namens de Londense club, waarna Taiwo Michael Awoniyi er op aangeven van Anthony Elanga nog een spannende slotfase maakte. Arsenal bleef de gelijkmaker bespaard.