'Bayern München kan opgelucht ademhalen: toptransfer van Harry Kane nu écht aanstaande'

10 augustus 2023, 23:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bayern München lijkt zich dan tóch op te mogen maken voor de komst van Harry Kane. De regerend kampioen van Duitsland bereikte volgens verschillende media donderdag een akkoord met Tottenham Hotspur over een transfersom van meer dan honderd miljoen euro. Kane leek desondanks te twijfelen over een overstap naar Zuid-Duitsland. Maar volgens Florian Plettenberg is de komst van de Engelsman naar Bayern München nu zeer waarschijnlijk.

Der Rekordmeister zit al maanden achter de handtekening van Kane aan. De topschutter van Tottenham Hotspur bereikte naar verluidt een poosje geleden al een persoonlijk akkoord met Bayern München, maar Tottenham Hotspur zat lang dwars. De nummer acht van het afgelopen seizoen in Engeland ontving meerdere biedingen vanuit München, maar die werden allemaal van tafel geveegd. Hoewel Kane in Noord-Londen in het bezit is van een aflopend contract, verlangt zijn huidige werkgever de absolute hoofdprijs.

Artikel gaat verder onder video

Donderdag was er dan eindelijk sprake van een akkoord tussen Bayern München en Tottenham Hotspur. De Duitsers betalen meer dan honderd miljoen euro voor de Engelsman, die in één klap de duurste aanwinst in de clubgeschiedenis wordt. Hij verpulvert het huidige record van Lucas Hernández, die een aantal zomers geleden voor 80 miljoen euro de overstap maakte van Atlético Madrid naar de Allianz ArenA. Er heerste donderdagmiddag desondanks onzekerheid over de toekomst van Kane. Volgens Sky Sports was het aan het begin van de avond zelfs ‘zeer waarschijnlijk’ dat de spits in Engeland zou blijven.

Maar volgens Plettenberg gaat de toptransfer er toch écht komen. De Duitse verslaggever meldt donderdagavond dat de overstap van Kane naar Beieren er nu ‘waarschijnlijker’ uitziet. Volgens Plettenberg hebben de leiding van Bayern München en Tottenham Hotspur én de entourage van Kane ‘zeer goede en respectvolle’ onderhandelingen gevoerd. Als de laatste plooien zijn gladgestreken, mag Kane zich officieel speler van Bayern München noemen. Daarmee heeft de Duitse grootmacht ruim een jaar na het vertrek van Robert Lewandowski naar FC Barcelona eindelijk weer een superspits in de gelederen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen